Ziemeļvalstu literatūras dienas Daugavpils bibliotēkās Kultūras ziņas

562
Ziemeļvalstu literatūras dienas Daugavpils bibliotēkās

No 13. līdz 17. novembrim Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs tiks aizvadīta ikgadējā Ziemeļvalstu literatūras nedēļa. Jau 25 reizi tajā piedalīsies arī Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles, piedāvājot pasākumu programmu.

Šī gada nedēļas tēma ir "Ziemassvētki  Ziemeļvalstīs", kas tiek izmantota kā vienojošs motīvs lasījumiem, stāstu lasīšanai, literatūras izstādēm un citiem pasākumiem.

Maģiskais Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir piepildīts ar ticību gaišai nākotnei un cerību uz sapņu piepildījumu. Tas ir laiks, kad vienmērīgo, monotono darba ikdienu nomaina Ziemassvētku  brīnuma gaidīšana. Ziemassvētki ir arī ģimeniski svētki, kuru tradīcijas mūsu senčiem  bijušas pazīstamas kopš seniem laikiem. Tās ietver sevī vērtības, kas ir aktuālas arī šodien.

Ziemeļvalstu literatūras nedēļas katra gada jaunā tēma ne tikai iedvesmo, bet arī apvieno. Lai gan atrodamies dažādās vietās, visi piedalāmies vienā pasākumā, kas rada sajūtu, ka esam kopā.

Šogad Ziemeļvalstu literatūras nedēļā kopīgai lasīšanai ir piedāvātas divas grāmatas.  Jaunāko lasītāju uzmanībai būs piedāvāta zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes grāmata "Lennebergas Emīla jaunie nedarbi", bet pieaugušiem lasītājiem - grāmata "Stargate. Ziemassvētku stāsts", kuras autore ir norvēģu rakstniece Ingvilla H. Risheija.

Plašāka informācija par pasākumu norises laiku un pieteikšanos apkopota programmā.

Šogad Ziemeļvalstu literatūras nedēļas aktivitātēs iesaistīsies vairāk nekā 1700 bibliotēku.

 

Informāciju sagatavoja:

Nataļja Bogatirjova

Latgales Centrālā bibliotēkas

Lasītāju apkalpošanas nodaļas

Nozaru literatūras sektora galvenā bibliotekāre

65426422

natalja.bogatirjova@lcb.lv

www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!