Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Pēdējo reizi informācija atjaunota 20.09.2023, 17:45

Daugavpilī notiks bērnu deju kolektīvu koncerts „Vēl viens pakāpiens dejā”

Pirmdien, 13. maijā, plkst. 18.00 Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) notiks koncerts “Vēl viens pakāpiens dejā”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 76
Poļu kultūras centrā tiks atklāta Inesas Norkārkles fotogrāfiju izstāde

Šī gada 9. maijā plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) tiks atklāta Inesas Norkārkles fotogrāfiju izstāde "Ziedi interjerā un citi prieki".

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 71
Tikšanās “Sarunas ekspozīcijā” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

8. maijā plkst. 14.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks kārtējā tikšanās “Sarunas ekspozīcijā”. Aicinām baudīt izstādes “Lelles dzimšanas diena” atmosfēru, kas noteikti izraisīs dažādas emocijas, sākot no sajūsmas un apbrīna līdz interesei un patīkamam pārsteigumam.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 65
Daugavpilī notiks Eiropas dienai veltīts koncerts

Šī gada 8. maijā pl. 18.00 Daugavpils Valsts ģimnāzijas pagalmā notiks Eiropas dienai veltīts koncerts „Europe Day Concert“.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 199
Daugavpiliešus 8. maijā aicina uz improvizācijas teātri DIVAS un diskusiju par Eiropas Parlamenta darbību

8. maijā Vienības namā EUROPE DIRECT Dienvidlatgale centrs un Konrāda Adenauera fonds daugavpiliešiem piedāvā unikālu iespēju iesaistīties Eiropas dienas pasākumos apmeklējot skatītāju simpātijas iekarojušo improvizācijas teātri “Divas”, kas koncertzālē sāksies pl.: 10:40.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 64
Rotko muzejs aicina skolēnus uz laikmetīgās keramikas “sapņu pilsētu”

Daugavpils Rotko muzeja plašo piedāvājuma klāstu nupat papildinājusi jauna muzejpedagoģiskā nodarbība – “Sapņu pilsēta. Pētera stāsts”. Tās kodolu veido interaktīva darbnīca ar mūsdienu tehnoloģiju elementiem laikmetīgās keramikas izzināšanai un telpisku objektu radīšanas prasmju pilnveidei skolas vecuma bērniem un jauniešiem.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 56
Daugavpils kultūras pilī aprīkota multimediju zāle “Daugavpils kino”

Daugavpils Kultūras pilī aprīkota multimediju zāle “Daugavpils Kino”, kura piedāvās filmas un multfilmas no vadošajām pasaules kino studijām, ka arī nodrošinās dažādus pasākumus - konferences, izglītojošas programmas, privātus seansus un citas aktivitātes. Pašvaldība plāno izmantot zāli izglītojošo programmu īstenošanai, publisko apspriešanu rīkošanai kā arī apkaimju centra pasākumiem.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 266
Daugavpilī notiks Latvijas neatkarības atjaunošanas svētkiem veltīts koncerts

Sestdien, 4. maijā, plkst. 16.00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) notiks svētku koncerts „Dod man spēku”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 141
Bibliotēka aicina dalīties stāstos

Latgales Centrālā bibliotēka (Rīgas ielā 22a), turpinot iedibināto tradīciju un organizējot norises par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, maijā aicina ikvienu izmantot iespēju un atnākt uz bibliotēku, lai dalītos personiskajos stāstos par savas ģimenes nozīmīgāko senlietu (priekšmetu, fotogrāfiju, grāmatu, vēsturisku dokumentu u.c.), kas ir sen glabāts ģimenes dārgums.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 73
Rotko muzejā filmas seanss un tikšanās ar režisori Dzintru Geku

12. maijā plkst. 16.30 Rotko muzejs demonstrēs režisores Dzintras Gekas jaunāko dokumentālo filmu “Juris Jurjāns. Septiņas dienas ar gleznošanu, runāšanu, klusēšanu”, kam sekos tikšanās ar filmas režisori un radošo komandu.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 120
Zviedru tekstilmāksla Rotko muzejā

Piektdien, 10. maijā, plkst. 16.00 Rotko muzejs atklās mākslinieču Katarinas Brieditis un Katarinas Evans eksperimentālā tekstilmākslas projekta “Re Rag Rug” izstādi no Zviedrijas.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 107
Maijā notiks Tautas teātra “Iskateļ” izrāžu jubilejas maratons

Šī gada maijā Daugavpils Tautas teātris “Iskateļ” ar savdabīgu maratonu atzīmēs savu 60 gadu pastāvēšanas jubileju: otrdienās,  7., 14. un 21. maijā, plkst. 18.00 Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) notiks teātra izrādes.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 142
Maija mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles maijā aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus apskatīt vairākas mākslas un radošo darbu izstādes.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 111
Vienības namā notiks bērnu kolektīvu koncerts „Saulaina diena māmiņai”

Šī gada 12. maijā plkst.15.00 Daugavpilī Vienības nama koncertzālē (Rīgas iela 22a) notiks Daugavpils Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra bērnu kolektīvu koncerts “Saulaina diena māmiņai”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 130
Noslēdzies 3. Starptautiskais Oskara Stroka konkurss

Šī gada 20. aprīlī Daugavpils Iespēju vidusskolas koncertzālē notika 3. Starptautiskais Oskara Stroka konkurss.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 310
ALUS GLĀŽU IZSTĀDE ŠMAKOVKAS MUZEJĀ

No 22.aprīļa Daugavpils kulinārā mantojuma centrā skatāma stikla alus kausu izstāde.

Eksponātus izstādei sagādājis pensionēts ugunsdzēsējs-glābējs, kolekcionārs, novadpētnieks, biedrības Latgales novadnieki vadītājs Oļegs Deņisovs.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 113
“Ģimenes dienā” muzejā varēs baudīt “Rīgas porcelāna pavasari”

28. aprīlī plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā “Ģimenes dienas” ietvaros notiks radošā darbnīca, kas risināsies izstādes “Rīgas porcelāna pavasaris” ietvaros.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 105
Jūnijā aicina “Teātra festivāls Nr.3”

No 5. līdz 8. jūnijam Daugavpilī notiks “Teātra festivāls Nr.3”, kurš kalpo kā platforma, kur satikties - festivāla organizētājiem, iesaistītajiem māksliniekiem un festivāla izrāžu apmeklētājiem. Festivāla programmu veidos izrādes, kas izceļas gan ar neierastu formu, gan šodienas cilvēkam aktuālu un vajadzīgu saturu, kā arī sarunas ar skatītājiem un profesionāļu tikšanās.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 205
Poļu kultūras centrā norisinājās Agņeškas Frončekas dzejas daiļlasīšanas konkurss

19. aprīlī DVPI "Vienības nams" Poļu kultūras centrā norisinājās Agņeškas Frončekas dzejas daiļlasīšanas konkurss "Bruņurupucis un citi dzīvnieki". Tajā piedalījās J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas 2.-4. klašu skolēni.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 88
Daugavpils poļu kopiena aicina uz maija svētkiem “Ar Poliju sirdī”

Šī gada 2. maijā no plkst. 10.00 Daugavpilī notiks maija svētku svinības “Ar Poliju sirdī”, kas tiek rīkotas par godu Polijas Republikas karoga dienai, Ārzemēs dzīvojošo poļu svētkiem, Polijas Konstitūcijas dienai un Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 415