Veiksmīgi aizvadīta lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā” Kultūras ziņas

33
Veiksmīgi aizvadīta lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā”

Daugavpils pilsētas publiskajās bibliotēkās veiksmīgi aizvadīta lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā”. Programmas gaitā trīs mēnešus katru ceturtdienu Daugavpils bērniem un jauniešiem tika piedāvāts saistošs lasītveicināšanas pasākumu cikls  LCB filiālēs – Bērnu bibliotēkā „Zīlīte”, Jaunbūves bibliotēkā, Piekrastes bibliotēkā, Ceriņu bibliotēkā, Gaismas bibliotēkā, Pārdaugavas bibliotēkā, kā arī Latgales Centrālās bibliotēkas Lietotāju apkalpošanas nodaļā un Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā.

Lasītveicināšanas programmā ik mēnesi iesaistījās vairāki simti Daugavpils bērnu un jauniešu, kas ar lielu interesi piedalījās dažādos tematiskos pasākumos: novadpētniecības stundās, radošajās darbnīcās, literārajās stundās, spēļu un mīklu minēšanas turnīros, rotaļās brīvā dabā, stafetēs, zibakcijās, erudīcijas konkursos un literārajos ceļojumos. Šajos pasākumos tika skartas tādas tēmas kā populāru grāmatu varoņi, augi un dzīvnieki, vaļasprieki, ceļošana, māksla, vēsture, mode un daudzas citas. 22. augustā bibliotēkās notika programmas noslēguma pasākumi, kuros aktīvākie dalībnieki saņēma pārsteiguma balvas.

Lasītveicināšanas programmas „Skaistā vasara bibliotēkā” ietvaros Daugavpils bērniem un jauniešiem bija iespēja aizraujoši un saturīgi pavadīt laiku kopā ar vienaudžiem, iegūt jaunas zināšanas un jaunus draugus, ka arī attīstīt dažādas prasmes un iemaņas. Programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” piedāvātos tematiskos pasākumus aktīvi apmeklēja arī bērnu vasaras nometņu grupas.

Pasākumu gaitā bibliotekāres kārtējo reizi pārliecinājās, ka Daugavpilī dzīvo zinātkāri, komunikabli, aktīvi un atraktīvi bērni, ka jaunākā paaudze daudz ko zina par savu pilsētu, aktīvi piedalās diskusijās, ar interesi ieklausoties bibliotekāru vēstījumā, kā arī veiksmīgi tiek galā ar dažādiem uzdevumiem.

Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles pateicas saviem lasītājiem, kas iesaistījās piedāvātajā pasākumu ciklā ar patiesu degsmi un aizrautību. Lasītveicināšanas programma „Skaistā vasara bibliotēkā” turpināsies arī nākamgad.

Fotomirkļi no programmas pasākumiem ir skatāmi šeit.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēka
654 22483

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!