Šobrīd Daugavpilī

Kultūras dzīves veidotāji tiek aicināti uz radošo darbnīcu par Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 aktivitāšu programmu Kultūras ziņas

688
Kultūras dzīves veidotāji tiek aicināti uz radošo darbnīcu par Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 aktivitāšu programmu
Ceturtdien, 18. februārī, plkst. 15.00 visi Daugavpils kultūras iestāžu un organizāciju pārstāvji tiek aicināti uz radošo darbnīcu ar Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 koncepcijas autori un režisori Kristu Burāni.
Tikšanās mērķis – sniegt pēc iespējas izsmeļošāku informāciju, lai būtu priekšstats, kā varam visi kopā veidot programmu vēl interesantāku, daudzpusīgāku, saturiskāku, tāpēc tiks sniegta informācija par koncepciju un programmas veidošanas struktūru, kā arī piemēri, ieteikumi, kas būtu jāņem vērā plānojot, piedāvājot vai pilnveidojot pasākumus.
 
Programmas pamats tiek veidots balstoties uz tradicionālajiem Daugavpils pilsētas kultūras pasākumiem, taču Eiropas kultūras galvaspilsētas (EKG) titulu pieteikuma izstrādes gaitā tie vēl ir jāpilnveido, kā arī pati programma ir jāpapildina ar jaunām iniciatīvām. Sadarbojoties, meklējot, radot un runājot kopīgu valodu, varam izcelt Daugavpils vērtības un parādīt visai Latvijai un Eiropai, ka mūsu pilsēta un mēs esam cienīgi iegūt EKG titulu 2027.gadā!*
 
Lūdzam reģistrēties sanāksmei līdz 16.februārim https://www.daugavpils.lv/kulturas-sektors !
 
Krista Burāne ir teātra un kino režisore, fotogrāfe un dramaturģe. Kopš 2007. gada ir bijusi vairāku desmitu filmu, izrāžu, izstāžu un starpdisciplināru projektu autore vai piedalījusies to veidošanā (vairāk informācijas: kristaburane.com ). Krista Burāne ir vairākkārtēja Gada balvas teātrī “Spēmaņu nakts” un Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” laureāte. Viņas darbus, neatkarīgi no to žanra, raksturo vēlme veidot sadarbību un dialogu ar auditoriju.
 
Darbnīcu organizē Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Vizionārās kultūras fondu, domnīcu Culturelab un Latvijas Kultūras akadēmiju.
 
* Sacensībā par titulu “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” līdzās Daugavpilij plāno iesaistīties arī Cēsis, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Kuldīga, Liepāja, Ogre un Valmiera.