Tikšanās ar TLMS “Latgale” vadītāju Liliju Zeiļi Kultūras ziņas

419
Tikšanās ar TLMS “Latgale” vadītāju Liliju Zeiļi

Ceturtdien, 16. novembrī, plkst. 15.00 Daugavpils Māla mākslas centrā notiks tikšanās – saruna ar meistari, podnieci, keramiķi un mākslinieci Liliju Zeiļi. Savā dzimšanas dienā meistare pastāstīs par keramikas noslēpumiem un dalīsies ar radošās darbības pieredzi.

“Keramika – darbošanās ar un ap mālu – ir dzīvesveids, jo tai ir pakļauts ik mirklis. Esmu laimīga, ka man ir izdevies atrast savu mūža darbu. Man paveicās – ne ar ko citu nekad neesmu gribējusi nodarboties,” stāsta Lilija Zeiļa.

Lilija Zeiļa dzimusi Daugavpilī 1958. gadā. Savu radošo ceļu Lilija Zeiļa uzsāka 1975. gadā, iestājoties Rēzeknes lietišķās mākslas skolā. 1980. gadu sākumā, pēc skolas absolvēšanas, Lilija kļuva par Daugavpils keramiķu grupas biedri. 1986. gadā māksliniece ieguva Tautas daiļamata meistara goda nosaukumu. Kopš 1996. gada pilda Tautas lietišķās mākslas studijas “Latgale” vadītājas pienākumus.

Pašlaik Lilija Zeiļa aktīvi piedalās grupu izstādēs un starptautiskos keramikas mākslas simpozijos, kur dalās pieredzē ar dažādu valstu māksliniekiem, organizē personālizstādes. Pēdējo piecu gadu laikā māksliniece atklāja sešas personālizstādes, viena no tām izstāde “Mežā” Rīgā. Mākslinieces plastiski veidotajiem keramikas objektiem ir izteiksmīgi locījumi un dabas faktūru rotājumi, kurus paspilgtina plūstoši, toņkārtās melnpelēki, zilgani un sarkanīgi zemglazūru un glazūru gleznojumi, veidojot dziļas, teju vai trīsdimensionālas dabas ainavas ar poētisku noskaņu.

 

Papildu informācija:
DMMC, 18.novembra iela 8
Nellija Dzalba
t. 28210412

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!