Tikšanās ar dziesminieku un rakstnieku Staņislavu Volodjko “Mans dzejas eliksīrs” Kultūras ziņas

205
Tikšanās ar dziesminieku un rakstnieku Staņislavu Volodjko “Mans dzejas eliksīrs”

Piektdien, 10. maijā, plkst. 16.00 Daugavpilī, Latgales Centrālajā bibliotēkā 2. stāvā (Rīgas ielā 22a) notiks tikšanās ar dziesminieku, rakstnieku un vairāku sabiedrisko organizāciju biedru Staņislavu Volodjko.

Staņislavs Volodjko dzimis Grodņas apgabala Ostroveckas rajonā. Absolvējis Baltkrievijas Valsts universitātes Filoloģijas fakultāti. 1997. gadā uzņemts Baltkrievijas Rakstnieku savienībā. Autors ir Rakstnieku un publicistu starptautiskās asociācijas biedrs. Apbalvots ar Franciska Skorina medaļu, Baltkrievijas Republikas Kultūras ministrijas krūšu zīmi, goda rakstiem un diplomiem. Dzejnieks aktīvi piedalās Daugavpils Baltkrievu kultūras centra darbā un pilsētas literārajā dzīvē. Daudzus gadus viņa darbi tiek publicēti Daugavpilī izdotajā krājumā „Dzejas dienas”. S.Volodjko raksta gan dzejoļus, gan pasakas bērniem krievu un baltkrievu valodā.

Staņislavs Volodjko ir izdevis sekojošus dzejoļu krājumus: “Обращение к сердцу”, “Под небом Родины”, “На хвалях хвалявання”, “У вачах Айчыны”, “Памяці гаючая трава”, “На гэтай зямлі”, “Ад вытоку да вусця”, kā arī bērnu dzejoļus un pasakas. Ir izdoti 3 sējumi ar kopotiem rakstiem. Dzejnieks ir pazīstams arī kā dziesmu autors un daudziem viņa dzejoļiem ir uzrakstīta mūzika. Dziesmas ir iekļautas krājumos: “Песні і рамансы”, “Песенны масток”, “Песенный горад” un kompaktdiskos “Верю в свою звезду”, “Полынь и медуница”, “Хай шчаслівы ўсе будуць…”, “Астры дабрыні”.

Pasākumā tiks filmēts/fotografēts, vairāk par datu apstrādi skatīt LCB mājaslapā

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
Lietotāju apkalpošanas nodaļas vadītāja
Jeļena Dusjavičiene
654 26422
jelena.dusjaviciene@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!