Tika noteikti labākie daiļlasītāji konkursā "Vai tu zini pasaku..." Kultūras ziņas

25
Tika noteikti labākie daiļlasītāji konkursā

Šī gada 11. oktobrī DVPI Vienības nama Poļu kultūras centrā norisinājās Evas Šelburgas-Zarembinas daiļradei veltītais daiļlasīšanas konkurss "Vai tu zini pasaku...", kurā piedalījās  J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēni. Tas tika rīkots, atzīmējot poļu dzejnieces un rakstnieces 125. gadadienu.

Dalībnieki konkursā piedalījās divās vecuma grupās: 2. klašu skolēni un 3.-4. klašu skolēni. Bērni deklamēja poļu dzejnieces dzejoļus par dažādu pasaku tēliem un dzīvnieku piedzīvojumiem, papildinot savus sniegumus ar teatrāliem līdzekļiem: scenogrāfiskiem elementiem, mūziku un kustībām.

Dalībnieku priekšnesumus vērtēja žūrija sekojošā sastāvā: Daugavpils poļu pirmsskolas izglītības iestādes direktore Anžela Dubovska, Raiņa mājas Berķenelē direktore Inese Baravika un Daugavpils teātra aktrise Milena Savkina.

Konkursa rezultāti ir sekojoši:

Konkursa rezultāti ir sekojoši:

1. vecuma grupa (2. klašu skolēni)
I vieta - Sofija Pupina
II vieta - Sofija Lapkovska
III vieta - Jaroslavs Balsevičs

2. vecuma grupa (3.-4. klašu skolēni)
I vieta - Oksana Portnaja
II vieta - Volodymyr Rybachenko
III vieta - Timurs Sigajevs

Pirmo triju vietu ieguvēji saņēma diplomus un balvas. Pārējiem dalībniekiem tika pasniegtas atzinības. Konkursa organizatori un žūrijas locekļi izteica lielu pateicību par piedalīšanos pasākumā visiem dalībniekiem un viņu skolotājiem: Līdijai Lapkovskai, Irinai Apeinei, Marijai Mežaraupei un Ingai Dukštai.

Vienības nama Poļu kultūras centrs izsaka pateicību par pasākuma atbalstu J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!