Šobrīd Daugavpilī

“Skaistā vasara bibliotēkā”: jūnija aktualitātes Kultūras ziņas

500
“Skaistā vasara bibliotēkā”: jūnija aktualitātes

Lasītveicināšanas programmā “Skaistā vasara bibliotēkā” aizrautīgi aizvadīts tās pirmais mēnesis jūnijs. Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēs ceturtdienu pasākumus apmeklēja 177 individuālie programmas dalībnieki, savukārt vasaras nometņu grupām paredzētajās nodarbībās LCB kopskaitā piedalījās vairāk nekā 700 bērni.

Četrās jūnija ceturtdienās LCB filiālēs tika aizvadīti tematiski pasākumi individuāliem lasītveicināšanas programmas dalībniekiem. Jūnija pasākumi bija veltīti Daugavpils pilsētas svētkiem, vasaras saulgriežiem, dažādām vasaras aktivitātēm. Pasākumu laikā dalībnieki veidoja košas Līgo svētku ainavas, ārā ar krītiņiem zīmēja lielu svētku vainagu, uzzināja vairāk par Jāņu svinēšanas tradīcijām, par pilsētas vēsturi, piedalījās viktorīnās, iepazinās ar grāmatu jaunumiem un to rašanās vēsturi, dalījās iespaidos par mīļākajām grāmatām, kā arī veica izzinošus eksperimentus.

Tāpat bērniem bija iespēja uzzīmēt savu sapņu vasaru, uzzināt interesantus faktus par mežu un dabu, tikties ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāvēm, uzzināt vairāk par policistu un kinologu darbu, drošību uz ielas, ūdens un ugunsdrošību, kā arī iekāpt īstā policijas auto un piemērīt bruņuvesti. Piedaloties izzinošās aktivitātēs un radošās darbnīcās bibliotēkā, bērni ne vien saturiski pavadīja vasaras brīvlaiku, bet arī ieguva jaunus draugus un domubiedrus.

Programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” piedāvātos tematiskos pasākumus aktīvi apmeklēja arī bērnu vasaras nometņu grupas. Nometņu dalībniekiem bija iespēja uzzināt par dižkoku funkcijām, lielākiem kokiem pasaulē un Latvijā, dižkokiem Daugavpilī, par orientēšanās sportu, saprast kā izskatās orientēšanās kartes un atšķirt to apzīmējumus, kā arī piedalīties foto orientēšanās spēlē.

Ģimenes digitālo aktivitāšu centrs bērnu nometnēm piedāvāja iespēju doties interaktīvā ekskursijā “Iepazīsti un izmēģini centra sniegtās iespējas!”, izkustēties kinētiskajā viktorīnā uz interaktīvā paklāja, iesaistīties radošajā darbnīcā “Grāmatzīme – izkrāso Daugavpili” un tematiskajā pasākumā “3D: Domā, dari, demonstrē”, uzzināt par 3D tehnoloģiju pirmsākumiem, kā arī iedzīvināt savas idejas, izmantojot 3D pildspalvu.

Fotomirkļi no jūnija pasākumiem LCB filiālēs ir skatāmi šeit.

Lasītveicināšanas programma turpina darbu arī jūlijā un augustā, tādēļ aicinām pievienoties jaunus individuālos dalībniekus. Informācija saziņai un pilns programmas piedāvājums kā individuālajiem dalībniekiem, tā bērnu vasaras nometņu grupām LCB un filiālēs ir pieejams šeit.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību nodaļa
654 22483