Septembra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

43
Septembra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles septembrī piedāvā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem aplūkot vairākas mākslas un radošo darbu izstādes.

Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) no 2. septembra līdz 14. oktobrim skatāma Olgas Larionovas skiču un zīmējumu izstāde “Dzīvie zīmuļi” un Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 1. klases skolnieces Nikoļes Porietes zīmējumu izstāde “Krāsainā pasaule”.

Izstādē “Dzīvie zīmuļi” apkopotie darbi veidoti pasteļtehnikā. Tie iepazīstina ar Latvijas mežos sastopamajiem dzīvniekiem un putniem un ir autores mīlestības apliecinājums Latvijas dabai. Savukārt izstādē “Krāsainā pasaule” apskatāmi dažādās tehnikās veidoti darbi, kuru galvenā tēma ir daba, dzīvnieki un ziedi. Apskatīt abas minētās izstādes īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

Līdz 27. septembrim Piekrastes bibliotēkā skatāma arī Daugavpils amatiermākslinieces Jeļenas Koļesņikovas gleznu izstāde “Love Latgola”. Ekspozīciju veido eļļas glezniecības tehnikā tapušas Latgales dabas ainavas, kā arī klusā daba un ziedi.

Ceriņu bibliotēkā (Lauska ielā 16) no 1. septembra līdz 31.oktobrim varēs iepazīties ar biedrības  “Stāstnīca” biedru Ērikas un Alvila Baltiņu fotogrāfijām “Putnu kaleidoskops”. Fotografējot putnus, viņi vēlas parādīt Latvijas bagātīgo putnu daudzveidību un iemācīt cilvēkiem atpazīt šīs sugas. Viņiem īpaši patīk iemūžināt putnus darbībā, kustībā – mirkļos, kad tie lido, medī vai rūpējas par saviem mazuļiem.

Gaismas bibliotēkā (Gaismas iela 9) līdz 28. septembrim skatāma DDMV “Saules skola” Bērnu mākslas skolas audzēkņu gleznu izstāde "Pietura - Daugavpils". Izstādes darbos atainotas Daugavpils pilsētas ainavas. Darbi ir piesātināti ar emocijām un pārdomām, aicinot skatītājus atcerēties savas ikdienas mirkļus un meklēt tajos skaistumu. Darbos izmantotas dažādas tehnikas: guaša krāsas, sausie pasteļi un krāsainie zīmuļi, flomāsteri, pildspalvas un tuša.

Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālā 2) no 5. septembra līdz 2. novembrim skatāma Linarda un Ilzes Onzuļu fotoizstāde “Ceļojums uz Šrilanku”. Fotogrāfiju autori ir ne tikai atpazīstamie Daugavpilī un ārpus tām fotogrāfi, bet arī aizrautīgie ceļotāji. Šī izstāde ir viņu kārtēja ceļojuma radošais rezultāts.

Līdz 28. septembrim Pārdaugavas bibliotēkā būs aplūkojama arī skolas vecuma lietotāju radošo darbu izstāde "Sapņu krāsas". Bērnu darbos atspoguļoti šīs vasaras spilgtākie momenti, tēli no izlasītām grāmatām un sapņi par nākamo vasaru.

Čiekuru bibliotēkā (Čiekuru ielā 5-1B, 13. dzīvoklis) no 16. septembra līdz 7. oktobrim skatāma fotogrāfa Romualda Stašāna un BJC “Jaunība” audzēkņu darbu izstāde “Dzinēja rēciens”. Izstādes darbus vieno aizrautība ar ātrumu un transportlīdzekļiem. Romualds ir ilggadējs spīdveja  fans un draugs. Izstādē ir iespēja aplūkot viņa darbus, kas veltīti Daugavpils pilsētas spīdvejistiem un spīdveja sacensībām. Darbus, kas stāsta par ātrumu – dažādu mašīnu, lidmašīnu, motociklu modeļus  no finiera un kartona - izstādē demonstrē arī BJC “Jaunības” pedagoģes Anfisas Labutes audzēkni. Daži izstādes eksponāti ir pielāgoti “taktilajai apskatei”.  Darbu autori sola izstādes apmeklētājiem arī pārsteigumus.

Līdz 9. septembrim Čiekuru bibliotēkā skatāma BJC “Jaunība” audzēkņu darbu izstāde “Pieskāriens rotaļlietu pasaulei”, kurā pedagoģes Larisa Bēniņa, Nataļja Ruhmane un Viktorija Iļjaševiča kopā ar saviem audzēkņiem  piedāvā aplūkot pašradītas rotaļlietas no dažādiem materiāliem. Izstādē eksponēti suvenīri no filca, rotaļlietas no dzijas un tekstila, kā arī dažādās tehnikās veidotas lelles. Visi eksponāti ir pielāgoti arī “taktilajai apskatei”.

Aicinām baudīt mākslu Daugavpils bibliotēkās!

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!