Rotko muzejā noslēdzies starptautisks projekts, kurā vēstīts par vienlīdzību mākslas valodā Kultūras ziņas

44
Rotko muzejā noslēdzies starptautisks projekts, kurā vēstīts par vienlīdzību mākslas valodā

Ar sajūtu koncertu, izmeklētām meistardarbnīcām un projekta partneru un rezidējošo mākslinieku tikšanos noslēdzās četru valstu sadarbības projekta “Eiropas kultūra: Visi dažādi – visi vienlīdzīgi” norise Daugavpilī.

30. augusta vakarā Rotko muzejā izskanēja Eiropas Savienības finansētā projekta “Eiropas kultūra: Visi dažādi – visi vienlīdzīgi” Latvijas rezidences noslēguma pasākums, pulcējot projekta galvenā partnera pārstāvjus no Ignalinas pašvaldības (Lietuva), kā arī projekta ieviesējus no Serockas (Polija), Prahatičes (Čehija) un Daugavpils (Latvija).

Dienas gaitā viesi iepazina Daugavpils kultūrvietas, sakrālo mantojumu un rekreācijas zonas. Savukārt vakarā topošās Rotko muzeja mākslas krātuves iekšpagalmā, baudot Arņa Slobožaņina un Amandas Lapas-Slobožaņinas sajūtu koncertu, notika neformāls mākslas pikniks ar sietspiedes un tēlniecības radošajām darbnīcām.

Projekta “Eiropas kultūras: Visi dažādi – visi vienlīdzīgi” galvenās aktivitātes notika no 12. līdz 19. jūlijam, kad Rotko muzejā rezidēja astoņi Latvijas un ārvalstu mākslinieki. Viņu darbu fragmenti šobrīd ir apskatāmi Daugavpils cietokšņa ārtelpā, Rotko muzeja topošās mākslas krātuves 1. stāva logu ailās, turpinot vēstīt par vienlīdzību dzīvē, sabiedrībā un darba vidē.

Pēc pasākuma visi projekta partneri izteica vēlmi turpināt sadarbību citos līdzīgos projektos. Projekta “Eiropas kultūra: Visi dažādi – visi vienlīdzīgi” noslēguma pasākums Lietuvā notiks 2024. gada 21. septembrī.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!