Poļu namā aizvadīts kvests “LAIKA MAŠĪNA II: Vaceka Bistroņa dienasgrāmatas noslēpumi” Kultūras ziņas

925
Poļu namā aizvadīts kvests “LAIKA MAŠĪNA II: Vaceka Bistroņa dienasgrāmatas noslēpumi”

Sestdien, 30. septembrī, Daugavpilī notika Poļu kultūras centra rīkotais kvests jeb piedzīvojumu spēle "”. Tajā piedalījās septiņas komandas no Daugavpils: gan ģimenes, gan draugu kompānijas. Visi dalībnieki devās speciāli izveidotajā trasē, kur “kontrolpunktos” viņiem bija jāparāda savas komandas saliedētību, atjautību, izveicību un poļu valodas zināšanas.
Katra komanda saņēma no organizatoriem kasti ar visu nepieciešamo, lai izpildītu uzdevumus un sasniegtu mērķi: Vaceka Bistroņa dienasgrāmatu, lāpstu, darba cimdus un avīzi. Uzdevumi bija sastādīti tā, lai dalībnieki spēles laikā varētu labāk iepazīt dzimtās pilsētas starpkaru perioda vēsturi, uzzināt par izciliem poļiem, kuri te dzīvoja, par sabiedrisko dzīvi, par poļu organizācijām, kas darbojās Daugavpilī pirms II Pasaules kara. Viņi meklēja apraktās zemē kastes, advokāta māju, akmeņos paslēptu karti, poļu pamatskolas bijušo ēku, mēģināja saskatīt poļu māklsinieka J. Vežana meitu ēnas ģimenes portretā utt.
Apsveicam visus dalībniekus un aicinām arī nākamgad piedalīties jaunajā aizraujošajā piedzīvojumu spēlē!
Pateicamies Daugavpils pilsētas Domei un J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”.
*Projektu līdzfinansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2023" ietvaros.

Poļu kultūras centrs

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!