Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs aicina apskatīt Maijas un Zanes Bērziņu izstādi “Saulaina vasara” Kultūras ziņas

1072
Poļu kultūras centrs aicina apskatīt Maijas un Zanes Bērziņu izstādi “Saulaina vasara”

16. septembrī Poļu kultūras centrā tika atklāta izcilo latviešu mākslinieču Maijas un Zanes Bērziņu gleznu izstāde "Saulaina vasara". Izstādē ir apkopoti daudzveidīgi un spilgti darbi, kas tapuši plenēros un veido īpašu vasaras noskaņojumu. Izstādes atklāšanas pasākums sākās ar performanci, kurā piedalījās TDK "Kukulečka" dalībnieki.  Šajā dienā izstādes apmeklētājiem bija iespēja uzzināt vairāk par mākslinieču darbiem un to tapšanas gaitu, kā arī uzdot jautājumus pašām autorēm.
Latvijas Mākslinieku savienības un Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre Maija Bērziņa ir dzimusi Rīgā. Mācījusies J.Rozentāla mākslas vidusskolā un Valsts Mākslas akadēmijas pedagoģijas nodaļā. Pirmās personālizstādes aizvadījusi 1982. gadā Daugavpilī, Rīgā, Salaspilī, vēlāk - Siguldā, Viesītē, Paņevežā. Māksliniece piedalījusies arī grupu izstādēs Daugavpilī, Rīgā, Jūrmalā, Rēzeknē, Salaspilī, Paņevežā, Ribnicā-Damgartenē, Parīzē un Toronto.
Zane Bērziņa ir tekstilizstrādājumu dizainere. No 1993.gada piedalās grupu un republikāniskajās izstādēs, plenēros, semināros un simpozijos. Zane vada meistarklases dažādās tekstilmākslas jomās. Strādā Bērnu Klīniskā Universitātes Slimnīcā par interešu izglītības pedagogu. Relaksējošu mieru Zane Bērziņa gūsta savā lauku sētā, rūpējoties par dzīniekiem un augiem-izjūtot dabas krāšņumu gadalaiku maiņās.
Maijas un Zanes Bērziņu izstāde "Saulaina vasara" ir skatāma Poļu nama galerijā (Varšavas iela 30) līdz 5. oktobrīm.
* Projektu finansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.


Informāciju sagatavoja 
Poļu kultūras centrs
sekretariat@ckp.l
tālr. 65439718
www.ckp.lv