Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā tika atklāta D. Bernānes un V. Višņakova izstāde "Kustība klusumā" Kultūras ziņas

902
Poļu kultūras centrā tika atklāta D. Bernānes un V. Višņakova izstāde

17. februārī Poļu nama galerijā tika atklāta divu mākslinieku no Rēzeknes - Dagnijas Bernānes un Vladimira Višņakova izstāde "Kustība klusumā". Tajā apkopoti dažādu gadu darbi, kas veidoti dažādās tehnikās, tostarp arī autortehnikā. Mākslinieku darbi aicina apmeklētāju aizdomāties par to, kas ir dzīve un ko mums dod klusums, kas mums traucē un kas palīdz objektīvi novērtēt to, kas notiek pasaulē un ap mums. 
Vladimirs Višņakovs piedalās izstādēs kopš 1998. gada. Viņa darbi atrodami privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Polijā, Zviedrijā. Viņš ir vairāku personālizstāžu autors, kā arī grupu izstāžu dalībnieks. Mākslinieka darbi tika izstādīti dažādās pilsētās Latvijā un Baltkrievijā.
Dagnija Bernāne ir jauna un talantīga interjera dizainere un grafiķe. Izstādēs piedalās kopš 2010. gada. Dagnijas Bernānes apbrīnojamie un interesantie darbi  tika izstādīti Rēzeknē, Preiļos, Līvānos, Maltā un Daugavpilī.
Dagnijas Bernānes un Vladimira Višņakova jaunās kopizstādes nosaukums ir "Kustība klusumā".
"Dzīve  -  kustība, virziens un vektors, dzīves ceļš ar dažādiem atzarojumiem...
Liekie decibeli un trokšņi traucē domāt, radīt un darīt.
Klusuma praktika neatļauj aizmiglot mūsu mēra izjūtu, tā dod iespēju dalīties viedokļos un faktos, un objektīvi novērtēt to, kas notiek pasaulē un ap mums. 
Katram ir savs ceļš, kuru viņš izvēlas, kakafonija un šalkoņa traucē virzīties pa dzīves ceļu. 
Klusumā parādās domas - kustība un rodas iztēle" - saka par savu izstādi mākslinieki.
Vladimira Višņakova un Dagnijas Bernānes izstāde "Kustība klusumā" Poļu kultūras centrā būs apskatāma līdz 10. martam. Izstādi var apmeklēt tikai vakcinēti un/vai Covid-19 pārslimojuši apmeklētāji, uzrādot derīgu EU Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.