Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā notika kulinārā meistarklase bērniem “Mīlestības šķipsna” Kultūras ziņas

1046
Poļu kultūras centrā notika kulinārā meistarklase bērniem “Mīlestības šķipsna”

Valentīndiena un ir laiks padomāt, kā pārsteigt savus tuviniekus. Svētā Valentīna diena tiek uzskatīta par visu mīlētāju dienu, kad tuvajiem cilvēkiem tiek veltīta īpaša uzmanība. Saldumu dāvināšana arī ir neatņemama Valentīndienas sastāvdaļa. 7. februārī Poļu kultūras centrā notika kulinārijas meistarklase bērniem "Mīlestības šķipsna".

Skolēniem bija iespēja iemācīties strādāt ar šokolādi, cepumiem, riekstiem un iebiezināto pienu. Kopā ar mazajiem pavāriem tika pagatavoti Valentīndienai veltīti saldumi: saldās "Prieka bumbiņas", kūkas "No vienas sirds uz otru" un "Pozitīvo emociju skudru pūznis". 

Nodarbību vadīja topošā konditore, Daugavpils Tirdzniecības profesionālās vidusskolas studente Evelīna Samuilova. Viņas vadībā bērni uzzināja, kā no vienkāršiem produktiem pagatavot ļoti garšīgus saldus našķus. Visu šo recepšu slepenā sastāvdaļa ir mīlestības škipsna, jo ēdieni gatavoti ar mīlestību ir garšīgākie pasaulē!

Katrs meistarklašu dalībnieks saņēma diplomu un kārbiņu ar pašgatavotiem saldumiem. Tomēr vissvarīgākā ir jauna pieredze  un lielisks noskaņojums!

*Daugavpils Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kancelejai par pasākuma atbalstu konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2022" ietvaros.

 

Poļu kultūras centrs