Poļu kultūras centrā norisinājās Vecvecāku diena Kultūras ziņas

433
Poļu kultūras centrā norisinājās Vecvecāku diena

Šī gada 22.janvārī Daugavpils valstspilsetas pašvaldības iestādes (DVPI) „Vienības nams” Poļu kultūras centrā notika Vecvecāku diena. Poļu nama zālē bija pulcējušies vecvecāki un viņu mazbērni. Vakars aizritēja ļoti sirsnīgā un priecīgā gaisotnē. Organizatori bērniem un viņu vecvecākiem bija sagatavojuši vairākas kopīgas spēles: dažādu agrāk lietoto darbarīku nosaukumu minēšana, „Jocīgais poļu valodas konkurss”, bērnu balss atpazīšana, kopīga dziesmu dziedāšana. Bērniem bija iespēja iepazīt arī vecmāmiņu un vectētiņu jaunības dejas, bet vecvecāki kopā ar mazbērniem dejoja modernās dejas.

Kā atzina pasākuma dalībnieki: „Tas bija brīnišķīgs, sirsnības un smaidu pilns vakars. Paldies pasākuma organizatoriem par jauki pavadīto laiku.”

Vecmāmiņas diena un vectēva diena Polijā tiek svinēta 21. un 22. janvārī. Tieši šajās dienās mazbērni var pateikties saviem vecvecākiem par visu, ko viņi ir darījuši viņu labā: par rūpēm un par kopā pavadīto laiku. Atzīmējot šos svētkus katru gadu arī Daugavpilī jaunāko klašu skolēni iestudē vecvecākiem veltītu izrādi, gatavo kartītes, zīmējumus un nelielas dāvaniņas.

DVPI „Vienības nams” Poļu kultūras centrs izsaka pateicību par atbalstu Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai un J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”.

Projektu līdzfinansēja Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2024" ietvaros.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: sekretariat@ckp.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!