Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā norisinājās āra nodarbība bērniem “Portreta fotogrāfija” Kultūras ziņas

302
Poļu kultūras centrā norisinājās āra nodarbība bērniem  “Portreta fotogrāfija”

23. augustā Poļu nama pagalmā norisinājās āra nodarbībā bērniem (10-11 gadi) “Portreta fotogrāfija”. Nodarbību organizēja Daugavpils poļu kultūras centrs un Jauniešu fotoskola “Mārīte Art”. Bērniem tika piedāvāta iespēja tikties ar fotogrāfu Juriju Berdnikovu un uzzināt kā fotografēt labāk ar savu telefonu vai fotoaparātu.
Nodarbības laikā dalībniekiem pozēja  J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas audzēkne Kornelia Lapkovska. Bērni ķērās pie darba ar lielu interesi un aizrautību! Veidojot tēlus fotogrāfijām viņi iesaistīja visu savu fantāziju. Bērniem bija iespēja ne tikai fotogrāfēt, bet arī kļūt par modeļiem saviem draugiem. Uzņemtās bildes vērtēja fotogrāfs Jurijs Berdnikovs. Viņš arī deva padomus un ieteikumus bērniem par to, kā novērtēt fotografēšanas vidi un izvietot tajā modeli, veidot kadra kompozīciju.
Nodarbības nobeigumā bērni saņēma uzdevumu – uztaisīt portreta fotogrāfijas patstāvīgi, izmantojot saņemtās zināšanas praksē. Dažu dienu laikā bērni cītīgi fotografēja savus radiniekus un draugus un sūtīja bildes Poļu kultūras centrā. Pēc tam  dalībnieku darbus vērtēja fotogrāfs J. Berdnikovs.
30. augustā Poļu nama galerijā notika visspilgtāko darbu izstādes atklāšana. Šajā dienā nodarbības dalībniekiem tika pasniegtas apliecības par piedalīšanos āra nodarbībā “Portreta fotogrāfija” un nelielas dāvanas no Poļu kultūras centra.
Izstāde ir apskatāma Poļu kultūras centra darba laikā līdz 6. septembrīm.