Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrā godināja daiļlasīšanas konkursa dalībniekus Kultūras ziņas

628
Poļu kultūras centrā godināja daiļlasīšanas konkursa dalībniekus

31. martā Poļu kultūras centrā norisinājās S. Jahoviča daiļradei veltīts daiļlasīšanas konkurss bērniem "Dzejoļi ar morāli". Tajā piedalījās J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas skolēni. Katrs bērns ar skolotājas palīdzību bija izvēlējies sev tīkamāko dzejoli, ar kuru konkursā iepriecināt klausītājus.

Katrs dalībnieks uzstājās ar vienu S. Jahoviča dzejoli, ko vērtēja žūrija: Kristīnē Veinšteina (Daugavpils teātra aktrise), Adams Kazačonoks (skolas parlamenta loceklis, deju kolektīva "Kukulečka" dalībnieks) un Milena Savkina (Daugavpils teātra aktrise, bērnu teātra grupas “Smaidīgā varavīksne” režisore). Skolēni skaitīja dzejoļus gan par Tadeušu, kurš ķēra mušas, gan par Andzi, kura neklausīja mammu, gan par diviem kaķiem, par bitīti un citiem S. Jahoviča dzejoļu varoņiem.
Žūrija atzinīgi novērtēja visu skolēnu veikumu, tomēr izvēlējās trīs labākos, izteiksmīgākos un interesantākos. 3. vietu dzejoļu konkursā ieguva Agata Golovane, 2. vieta ierindojās Katrīna Užule, bet 1. vietu žūrija piešķīra Milanai Afanasenko. Uzvarētājas tika apbalvotas ar diplomiem un dāvanām, bet pārējie konkursa dalībnieki saņēma pateicības un veicināšanas balviņas.
Daugavpils Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas skolotājam Līdijai Lapkovskai i Ingai Dukštai par skolēnu sagatavošanu konkursam.

 

Poļu kultūras centrs