Poļu kultūras centrā būs skatāma poļu mākslinieka Dariuša Mloncka darbu izstāde Kultūras ziņas

79
Poļu kultūras centrā būs skatāma poļu mākslinieka Dariuša Mloncka darbu izstāde

2024. gada 7. novembrī plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centra galerijā (Daugavpils, Varšavas iela 30) norisināsies Polijas mākslinieka Dariuša Mloncka (pol. Dariusz Mlącki) gleznu un zīmējumu izstādes “Eshatoloģiskais sajaukums” (“Eschatological medley”) atklāšana.

Polijas mākslas vēsturniece, Varšavas Kardināla Stefana Višinska Universitātes profesore dr hab. Malgorzata Vžesņaka (pol. Małgorzata Wrześniak) uzsver, ka visi Dariuša Mloncka gleznās redzamie elementi vedina uz pārdomām par dzīves būtību, pārejošo un zemes ceļojuma īslaicīgumu. "Ir un nav, esošais un neesošais, reālais un iluzorais savijas, lai radītu veseluma tēlu, kurā nāve kļūst par neatņemamu eksistences sastāvdaļu. Skatītājs paliek apturēts uz šo pasauļu robežas: ķermeņa un gara, esamības un neesamības, eksistences un aiziešanas", uzskata Malgožata Vžesņaka.

Dariušs Mlonckis ir vizuālais mākslinieks. Ar izcilību absolvējis Varšavas Mākslas akadēmiju. Strādā vizuālās mākslas, glezniecības un fotogrāfijas jomā. D.Mlonckis ir gleznošanas pasniedzējs Lietišķās informātikas augstskolā Polijas galvaspilsētā (WIT), galerijas "Korekta" Varšavā dibinātājs un vadītājs, vairāk nekā 100 laikmetīgās mākslas izstāžu kurators. Piedalījies starptautiskos plenēros un konkursos, vairāk nekā 40 individuālās un 100 grupu izstādēs. Dariuša Mloncka darbi atrodas publiskās kolekcijās Polijā un ASV.

Izstāde apskatāma līdz 4. decembrim.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Vienības nams” Poļu  kultūras centrs.
Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un/ vai filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI "Vienība nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65433719
e-pasts: dompolski@inbox.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!