Poļu kultūras centrā būs skatāma Evitas Skebinskas izstāde "Melanholija" Kultūras ziņas

84
Poļu kultūras centrā būs skatāma Evitas Skebinskas izstāde

2024. gada 12. septembrī plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centra galerijā (Daugavpils, Varšavas iela 30) norisināsies Evitas Skrebinskas gleznu izstādes "Melanholija" atklāšana.

Izstādes nosaukums „Melanholija” izsaka Evitas Skrebinskas attieksmi pret dzīvi, atklāj mākslinieces šī brīža sajūtas. „Nē, tas nav individuāls psiholoģisks stāvoklis vai svešvārdu vārdnīcā pie šī šķirkļa definīcijā pieminētā apātija jeb mūsdienās ik uz soļa daudzinātā depresija. Melanholija ir daudziem māksliniekiem piemītoša vibrācija, universāla un filozofiska domāšanas kategorija, kas kļūst aktuāla cilvēkam, kas apzinās savu galīgumu. Ungāru mākslinieks Tamāšs Šošs (Tamas Soós) sniedz skaidrojumu, kuram es varu piekrist: „Melanholiju vajag iedomāties kā enerģiju, kas vienmēr ir klātesoša. Tā kustina visu ķermenisko, ... stāv pa vidu starp esību bez formas un ķermenisko esību. Sāpes par to, ka šīs esības ir sadalītas, ir melanholija”,” norāda Evita. „Melanholija ir sapratne, ka prieks un sāpes atrodas vienuviet”, piebilst māksliniece.

Izstāde būs apskatāma līdz 8. oktobrim. Ieeja bez maksas.

Evita Skrebinska ir profesionāla māksliniece, ikonu restauratore. Izmantojot dažādas tehnikas glezno to, ko redz un jūt. Bieži vien tās ir Latgales ainavas, reizēm tuvinieku vai studiju biedru portreti, sezonālas klusās dabas, ziedi. Glezniecībā viņu interesē noskaņas, kādas daba rada cilvēka dvēselē.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Vienības nams” struktūrvienība "Poļu  kultūras centrs”.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un/ vai filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: dompolski@inbox.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!