Poļu kultūras centrā aizvadīta "Treknā ceturtdiena" Kultūras ziņas

305
Poļu kultūras centrā aizvadīta

8.februārī DVPI "Vienības nams" Poļu kultūras centrā izskanēja "Treknajai ceturtdienai" veltīts koncerts. Šoreiz apmeklētājus priecēja Poļu kultūras centra kolektīvi: jauktais koris "Promeņ" (diriģente Alīna Lapinska, koncertmeistare Regīna Krukovska), instrumentālais ansamblis (vadītājs Giršs Kagans) un vokālā ansambļa “Daugavas krāsas” solists Staņislavs Jakovenko.Koncerta galvenais akcents tika likts uz svētkiem raksturīgo jautrības gaisotni, tāpēc šis vakars Poļu namā bija piepildīts ar jautrām dziesmām, jokiem un, protams, šo svētku galveno ēdienu - virtuļiem. Ievērojot tradīcijas, Treknajā ceturtdienā var ēst, cik vien vēlies. Tiek uzskatīts, ka šajā dienā noteikti jāēd virtuļi vai hrusti un rozītes. Ticējumi vēsta, ka tas, kurš apēdīs šajā dienā kaut vienu virtuli, nodrošinās sev veiksmi un labklājību visa gada garumā.
Kristīgajā tradīcijā Treknā ceturtdiena ir pēdējā ceturtdiena pirms Pelnu trešdienas un Lielā Gavēņa sākuma. Poļi uzskata, ka laiks līdz Gavēnim ir jāpavada svinot un priecājoties, jo tas ir arī karnevāla perioda, kas ilgst no 6.janvāra, Triju Ķēniņu dienas,  noslēgums.

DVPI „Vienības nams” Poļu kultūras centrs izsaka pateicību par atbalstu  J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”.
Projektu līdzfinansēja Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2024" ietvaros.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: sekretariat@ckp.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!