Poļu ģimnāzijas pirmklasnieki piedalījās “Burkānu svētkos” Kultūras ziņas

67
Poļu ģimnāzijas pirmklasnieki piedalījās “Burkānu svētkos”

2024. gada 2. oktobrī J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas pirmo klašu skolēni piedalījās izglītojoši-izklaidējošā pasākumā "Burkānu svētki", ko ik gadu, rūpējoties par bērnu veselīgas ēšanas ieradumiem, organizē Vienības nama Poļu kultūras centrs. 
Pasākuma laikā skolēni rotaļīgā veidā apguva dārzeņu un augļu nosaukumus poļu valodā, noskaidroja, kuri produkti ir veselīgi, bet kuri nav, kā arī daļēji iepazinās ar ražas novākšanas tradīcijām, ko poļu kultūrā dēvē par Dožinkiem (pol. Dożynki).
Šogad svētkus vadīja Poļu kultūras centra teātra grupas "Smaidīga varavīksne" dalībnieki. Dārzniece, lietus, putniņš un svētku galvenā viešņa - Burkāna kundze dejoja kopā ar bērniem, piedalījās jautrās spēlēs un konkursos, bet pasākuma nobeigumā uzdāvināja bērniem nelielas dāvanas.  
Šis pasākums pārsteidz un priecē bērnus jau kopš 2012. gada. Tā galvenais mērķis ir mudināt bērnus ēst vairāk dārzeņu un rūpēties par savu veselību, kā arī atcerēties par to, ka ražas novākšanas periods ir svarīgs gan poļu, gan latviešu kultūrā.

Publicitātes attēls.

Papildu informācija:
Svetlana Manohina
Daugavpils Poļu kultūras centra
kultūras pasākumu organizatore
tel.:+371 65439718

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!