Pateicoties aizraujošajām meistarklasēm bērni atklāja viedtālruņu fotogrāfiju skaistumu! Kultūras ziņas

104
Pateicoties aizraujošajām meistarklasēm bērni atklāja viedtālruņu fotogrāfiju skaistumu!

2024. gada 26. augustā pl.16.00 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) tiks atklāta fotoizstāde “Jauno fotogrāfu skices”, kas tapusi fotogrāfes Jūlijas Sivašovas meistarklases ietvaros.

Kopumā meistarklasēs piedalījās ap 40 dalībnieku (trīs grupas). Triju vasaras mēnešu laikā bērni vecumā no 7 līdz 13 gadiem nodarbojās ar radošo darbu - apguva prasmes un paņēmienus, lai spētu radīt iespaidīgas fotogrāfijas ar viedtālruņa palīdzību, strādāja pie kompozīcijas izveides, eksperimentēja ar leņķa izvēli, jo tas ir svarīgs emociju nodošanai. Daudz laika tika veltīts arī darbam ar gaismu - veidoja fotogrāfijas spilgtā saulē un mākoņainā laikā, strādājot ar dabisko gaismu, kā arī izmantoja mākslīgo gaismu: laternas, lampas, studijas gaismu. Meistarklašu laikā katrs dalībnieks atrada arī savu iecienītāko fotogrāfijas žanru: portrets, ainava, klusā daba. Tapēc izstādē var redzēt gan draugu un paziņu portretus, gan mīļus dzīvniekus un spilgtas puķes, gan iespaidīgas pilsētas ainavas un dabas dāvanas.

Kā norāda izstādes rīkotāji: "Vasara ir maza dzīve. Tieši tāpēc ar viedtālruni uzņemtajās fotogrāfijas meistarklases dalībnieki centās iemūžināt šī gadalaika krāsas, īpatnības un spilgtākos iespaidus. Uzņemtie fotoattēli skatītājiem ļaus iegremdēties spilgtā, siltā un iespaidu pilnā vasarā. Skatoties uz tiem, grūti noticēt, ka tie ir bērnu, nevis profesionālu fotogrāfu darbi."

Izstāde “Jauno fotogrāfu skices” ir apskatāma līdz 9. septembrim. Ieeja ir bez maksas.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Poļu  kultūras centrs”.
Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: dompolski@inbox.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!