Oktobra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

61
Oktobra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles oktobrī piedāvā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem aplūkot vairākas mākslas un radošo darbu izstādes.

Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) no 1. oktobra līdz 19. novembrim skatāma Daugavpils amatiermākslinieka Borisa Borisova gleznu izstāde “Vienatnē ar rudeni”.  Izstādē eksponētie darbi izpildīti temperas tehnikā. Galvenais gleznu vadmotīvs ir ainavas, kas tapušas, iedvesmojoties no Latgales dabas.

No 15. oktobra līdz 29. novembrim bibliotēkā skatāma BJC “Jaunība” bērnu kluba “Sudraba avoti” pulciņa "Radošuma Maģija" audzēkņu darbu izstāde “Veselībai un priekam”. Kombinējot dažādas šūšanas tehnikas, bērni skolotājas Larisas Bēniņas vadībā no filca darinājuši augļus, dārzeņus un saldumus. Darbi pārsteidz ar formu un krāsu bagātību, it kā aicinot tos “pagaršot”. Apskatīt izstādi īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

Līdz 14. oktobrim Piekrastes bibliotēkā turpinās Olgas Larionovas skiču un zīmējumu izstāde “Dzīvie zīmuļi” un Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas 1. klases skolnieces Nikoļes Porietes zīmējumu izstāde “Krāsainā pasaule”.

Izstādē “Dzīvie zīmuļi” apkopotie darbi veidoti pasteļtehnikā. Tie iepazīstina ar Latvijas mežos sastopamajiem dzīvniekiem un putniem un ir autores mīlestības apliecinājums Latvijas dabai. Savukārt izstādē “Krāsainā pasaule” apskatāmi dažādās tehnikās veidoti darbi, kuru galvenā tēma ir daba, dzīvnieki un ziedi.

Jaunbūves bibliotēkā
(18. novembra ielā 161) 1. stāvā no 1. līdz 12. oktobrim skatāma ziedu un citu dabas velšu kompozīciju izstāde “Iekrāso bibliotēku rudens toņos”.

Ceriņu bibliotēkā
(Lauska ielā 16) līdz 31.oktobrim turpinās biedrības  “Stāstnīca” biedru Ērikas un Alvila Baltiņu fotogrāfiju izstāde “Putnu kaleidoskops”. Fotografējot putnus, autori vēlējušies parādīt Latvijas bagātīgo putnu daudzveidību un iemācīt cilvēkiem atpazīt šīs sugas. Viņiem īpaši patīk iemūžināt putnus darbībā, kustībā – mirkļos, kad tie lido, medī vai rūpējas par saviem mazuļiem.

Gaismas bibliotēkā (Gaismas iela 9) līdz 31.oktobrim skatāma DDMV “Saules skola” Bērnu mākslas skolas audzēkņu gleznu izstāde "Pietura - Daugavpils". Izstādes darbos atainotas Daugavpils pilsētas ainavas. Darbi ir piesātināti ar emocijām un pārdomām, aicinot skatītājus atcerēties savas ikdienas mirkļus un meklēt tajos skaistumu. Darbos izmantotas dažādas tehnikas: guaša krāsas, sausie pasteļi un krāsainie zīmuļi, flomāsteri, pildspalvas un tuša.

Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālā 2) no 1. līdz 31. oktobrim skatāma Pārdaugavas bibliotēkas skolas vecuma lietotāju radošo darbu izstāde "Mēs taisīsim lapu zeltainus pušķus" /J. Rainis/. Izstādes darbi ir radīti dažādās vizuālās mākslas tehnikās un atspoguļo rudens dabā vērojamas pārvērtības un krāsu bagātību.

Līdz 2. novembrim Pārdaugavas bibliotēkā turpinās Linarda un Ilzes Onzuļu fotoizstāde “Ceļojums uz Šrilanku”. Fotogrāfiju autori ir ne tikai atpazīstamie Daugavpilī un ārpus tām fotogrāfi, bet arī aizrautīgie ceļotāji. Šī izstāde ir viņu kārtēja ceļojuma radošais rezultāts.

Čiekuru bibliotēkā (Čiekuru ielā 5-1B, 13. dzīvoklis) No 21. oktobra būs skatāma vietējas apkaimes iedzīvotājas Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālās organizācijas biedres ČKB lasītājas Tamāras Dorofejevas krustdūrienu un pērlīšu izšuvumu tehnikā darināto darbu izstāde “Sirds balss”Ar izšūšanu Tamāra aizraujas kopš 2002. gada. Šajā laikā viņa ir izveidojusi kolekciju, kurā ir vairāk nekā 100 gleznu. Tematiski tās iedalāmas divās grupās – svētbildes un ziedi. Savus darbus Tamāra labprāt ne tikai rāda dažādās izstādēs, bet arī dāvina cilvēkiem, tāpēc viņas eņģelīšus var satikt pat citās valstīs.

Līdz 7. oktobrim Čiekuru bibliotēkā turpinās fotogrāfa Romualda Stašāna un BJC “Jaunība” audzēkņu darbu izstāde “Dzinēja rēciens”. Izstādes darbus vieno aizrautība ar ātrumu un transportlīdzekļiem. Romualds ir ilggadējs spīdveja  fans un draugs. Izstādē ir iespēja aplūkot viņa darbus, kas veltīti Daugavpils pilsētas spīdvejistiem un spīdveja sacensībām. Darbus, kas stāsta par ātrumu – dažādu mašīnu, lidmašīnu, motociklu modeļus  no finiera un kartona - izstādē demonstrē arī BJC “Jaunības” pedagoģes Anfisas Labutes audzēkņi. Daži izstādes eksponāti ir pielāgoti “taktilai apskatei”. 

Aicinām baudīt mākslu Daugavpils bibliotēkās!

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!