Novembra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

34
Novembra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles novembrī piedāvā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem aplūkot vairākas mākslas un radošo darbu izstādes.

Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) no 21. novembra līdz 8. janvārim skatāma Svetlanas Vasiļišinas izšūto gleznu izstāde “Mazliet siltuma, mazliet prieka”. Apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvātas krustdūriena tehnikā izšūtas gleznas, kas pārsteidz ar smalkumu un krāsu bagātību. Darbu galvenās tēmas ir daba, cilvēks, sižetiskās kompozīcijas. 

Līdz 19. novembrim Piekrastes bibliotēkā skatāma Daugavpils amatiermākslinieka Borisa Borisova gleznu izstāde “Vienatnē ar rudeni”. Izstādē eksponētie darbi izpildīti temperas tehnikā. Galvenais gleznu vadmotīvs ir ainavas, kas tapušas, iedvesmojoties no Latgales dabas.

Līdz 29. novembrim bibliotēkā skatāma arī BJC “Jaunība” bērnu kluba “Sudraba avoti” pulciņa "Radošuma Maģija" audzēkņu darbu izstāde “Veselībai un priekam”. Kombinējot dažādas šūšanas tehnikas, bērni skolotājas Larisas Bēniņas vadībā no filca darinājuši augļus, dārzeņus un saldumus. Darbi pārsteidz ar formu un krāsu bagātību, it kā aicinot tos “pagaršot”. Apskatīt izstādi īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

Jaunbūves bibliotēkā (18. novembra ielā 161) no 1. novembra līdz 14. decembrim skatāma Nikolaja Vorslovāna grozu un dekoratīvo klūgu pinumu izstāde “Smelties radošumu Latvijā”. Nikolajs ar klūgu pīšanu nodarbojas jau vairāk nekā 10 gadus, izmantojot ekoloģiski tīru materiālu – pašu audzētas, mizotas kārklu klūgas. Ekspozīciju veido gan praktiskas, gan dekoratīvas lietas – klasiski grozi, pītas paplātes, vāzes, veļas grozi un citi darinājumi.


Ceriņu bibliotēkā (Lauska ielā 16) no 9.novembra līdz 29.decembrim skatāma Biedrības “Stāstnīca” fotoizstāde “Augu elpa apkaimē”. Tajā skatītāju vērtējumam savus darbus piedāvās fotogrāfi: Linards Onzuls, Ilze Onzule,  Ērika Baltiņa, Alvils Baltiņš, Gundega Gruberte un Ilma Petrova.

Biedrība “Stāstnīca” realizē Daugavpils domes līdzfinansēto projektu “Daugavpils apkaimes”. Tā ietvaros vasarā interesentiem tika organizēta iespēja fotografēt dažās Daugavpils apkaimēs, veidojot savus apkaimju stāstus. Nākamgad šos stāstus varēs aplūkot pilsētas publiskajās bibliotēkās.

Gaismas bibliotēkā (Gaismas iela 9) no 1. novembra līdz 31. decembrim skatāma Anastasijas Vasiļjevas gleznu izstāde “Iedvesmai nepiemīt pakaļdzīšanās”. Izstādē eksponētajās gleznās ir attēlotas Daugavpils pilsētas ielas un ainavas, kas rada mājīguma un siltuma sajūtas.

No 1. novembra līdz 30 novembrim Gaismas bibliotēkā skatāma arī BJC “Jaunība” brīvā laika kluba “Ruģeļi” tekstila pulciņu “Diedziņš” un “Radošuma maģija” rokdarbu izstāde “Rudens motīvi”. Izstādē ir aplūkojamas paštaisītas rotaļlietas no dzijas un tekstila.

Čiekuru bibliotēkā (Čiekuru ielā 5-1B, 13. dzīvoklis) тo 11. novembra skatāma Viktora Petaško darbu izstāde “Saktu saktās rotājās”.  Tā ir ekskluzīva izstāde ar tautisku akcentu. Saktas ir neparastas gan izmēra -- līdz 3 metriem --, gan izgatavošanas materiāla ziņā. Tās tapušas no parasta putuplasta, taču, neskatoties uz to, ir ūdensizturīgas un košas.

Līdz 22.novembrim Čiekuru bibliotēkā turpinās vietējas apkaimes iedzīvotājas Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālās organizācijas biedres Tamāras Dorofejevas krustdūrienu un pērlīšu izšuvumu tehnikā darināto darbu izstāde “Sirds balss”.

Aicinām baudīt mākslu Daugavpils bibliotēkās!

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!