Šobrīd Daugavpilī

Notika Kultūras pils atvēršana un pirmais koncerts pēc rekonstrukcijas Kultūras ziņas

1312

15. maijā, pēc divu gadu ilgas rekonstrukcijas, notika Daugavpils kultūras pils svinīga atklāšana. Projekts ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai prasīja papildus darbus, tāpēc nodošana ekspluatācijā ieilga. Pirmais koncerts, kas pulcēja pilnu zāli, bija Karaliskā Gruzijas nacionālā baleta izrāde. Apsveikt visus iedzīvotājus ar atklāšanu bija ieradies Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Valsts būvniecības kontroles biroja akts par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā bija parakstīts 3. maijā. Daudzi pilsētas kultūras darbinieki jau ilgi gaidīja šo dienu, jo līdz šim visiem pasākumiem bija jānotiek citviet. Piemēram, tikko notikušās Gruzijas baleta izrādes norise iepriekš bija ieplānota Daugavpils teātrī. Tāpēc Kultūras pils atklāšanas dienā koncerta sākums bija nedaudz pārcelts uz vēlāku laiku, lai skatītāji, kas palaida garām informāciju par norises vietas maiņu un vispirms ieradās uz teātri, varētu paspēt uz pasākumu.

Tuvākajā laikā Kultūras pilī notiks vēl daži koncerti, pēc kuriem iestāsies vasaras sezona, kad ēku aktīvi izmantos dažādas pilsētas organizācijas un skolas. Savukārt rudenī gaidāma aktīvā sezona – programma jau ir saplānota gandrīz līdz gada beigām.

Kultūras pils vadība aicina iedzīvotājus uzmanīgi sekot informācijai pašvaldības mājaslapā www.daugavpils.lv un vietējos plašsaziņas līdzekļos, lai nepalaistu garām nākamos pasākumus.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Būvniecības darbi tika veikti ERAF projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils Kultūras pilī, Smilšu ielā 92, Daugavpilī” ( Līguma Nr. 4.2.2.0/17/I/002)

Projekta kopējās izmaksas ir 2 756 741.39 EUR, no tiem:

ERAF 85% - 1 795 627,85 EUR;

Valsts budžeta dotācija 4,5% - 95 062,65 EUR;

Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums 10,5% - 221 812,85 EUR.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: