“Muzikālo augustu Daugavpilī” atklās džeza un populārās mūzikas hiti Kultūras ziņas

95
“Muzikālo augustu Daugavpilī” atklās džeza un populārās mūzikas hiti

Ceturtdien, 1. augustā, ar diviem džeza un populārās mūzikas hitu koncertiem, kas notiks plkst. 18.00 un plkst. 19.30 Andreja Pumpura skvērā, Daugavpilī, savu skanējumu uzsāk festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī 2024”.

Festivāla koncertu ciklu plkst. 18.00 atklās Rēzeknes Bigbends un soliste Laura Svikša, bet plkst. 19.30 to turpinās profesionālais pūtēju orķestris “Daugava” kopā ar Jāni Grīnbertu (altsaksofons). Ieeja abos koncertos ir bez maksas.

Rēzeknes bigbends ir profesionālā pūšamo instrumentu orķestra “Rēzekne” (dibināts 1991. gadā) mūziķu vienība. Bigbenda mākslinieciskais vadītājs – trombonists, džeza mūziķis Lauris Amantovs. Kolektīva mājvieta un regulārākā koncertvieta ir Latgales vēstniecība GORS.

Profesionālais pūtēju orķestris “Daugava” ir Daugavpils Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra kolektīvs, kura pirmsākumi meklējami 1985. gadā. Kolektīva mākslinieciskais vadītājs ir Jevgeņijs Ustinskovs, galvenais diriģents – Arnolds Grīnberts.

Festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī” šogad notiek jau 12. reizi. Piecās ceturtdienās A. Pumpura skvērā un Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) būs iespēja apmeklēt septiņus dažādus pasākumus: koncertus, kuros izskanēs no renesanses laikmeta līdz pat mūsdienu komponistu radītajai mūzikai, latviešu tautas mūzika un džeza improvizācijas, savukārt izrādē – “kvarķirņikā” (neliels mājas koncerts vai pasākums), būs iespēja tikties ar dzejnieka Roberta Roždestvenska daiļradi. Visa programma atrodama www.vnfestivals, www.vienibasnams.lv un www.daugavpils.lv.

Festivālu “Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Tiekamies Muzikālajā augustā Daugavpilī!

Papildu informācija:

DVPI “Vienības nams”

Latviešu un latgaliešu kultūras centrs

t.: +371 654 27752

www.vienibasnams.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!