Muzejs aicina svinēt Tēva dienu Kultūras ziņas

48
Muzejs aicina svinēt Tēva dienu

Svētdien, 8. septembrī, plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina ģimenes uz īpašām Tēva dienai veltītām aktivitātēm, kuru laikā būs iespēja izzinoši un radoši pavadīt laiku!

Visai ģimenei būs iespēja šo dienu pavadīt īpaši. Bērni un viņu vecāki varēs piedalīties Tēva dienai veltītajā izzinošajā ekskursijā un vairāk uzzināt par mūsu pilsētu – Daugavpili. Būs iespēja iepazīties ar muzeja pastāvīgajām ekspozīcijām, kā arī ar izstādi “Gludekļi? Gludekļi!”, etnogrāfijas priekšmetu izstādi no muzeja krājuma “Atpakaļ mājās”. Pēc Tēva dienai veltītās ekskursijas, bērni varēs uztaisīt saviem tētiem koka medaļas, jo mūsu mīļie tēti to ir pelnījuši!

Pirmo reizi Tēva diena tika atzīmēta 1910. gada 19. jūnijā Amerikas Savienotajās Valstīs, pievēršot uzmanību tēvu lomai ģimenē un bērnu audzināšanā. Gadsimta laikā šie svētki iemantojuši lielu nozīmi visā pasaulē, līdzīgi kā Mātes diena. Latvijā Tēva diena kā svētku diena noteikta vien 2009. gadā, pēc bijušā Latvijas Republikas Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministra Ainara Baštika ierosinājuma. Tā tiek atzīmēta septembra otrajā svētdienā.

Atzīmējot šos svētkus, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs sagatavojis Tēva dienai veltītas aktivitātes, kuras aicina apmeklēt ģimenes, īpaši bērnus un viņu tēvus. Tēvu dienai veltītās aktivitātes norisināsies svētdien, 8. septembrī no plkst. 13.00. Aicinām obligāti pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni 20203713.

Dalības maksa, saskaņā ar cenrādi: 6.00 € no cilvēka (senioriem, skolēniem, studentiem 50% atlaide), tētim dalība bezmaksas.

Pasākumā tiks filmēts/fotografēts! 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs museum@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 65424155

www.dnmm.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!