LCB skatāma izstāde “Stāsts par okeānu” Kultūras ziņas

70
LCB skatāma izstāde “Stāsts par okeānu”

No 1.augusta līdz 31.augustam Latgales Centrālajā bibliotēkā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā, Daugavpilī) skatāma Francijas vēstniecības Francijas institūta piedāvāta ceļojoša izstāde “Stāsts par okeānu”.
Okeānam ir milzīga loma pasaules klimata pārmaiņu regulēšanā. Nākamgad jūnijā Francijā, Nicā notiks Okeānu tematikai veltīta ANO rīkota starptautiska konference. Šī nozīmīgā foruma mērķis būs pievērst pasaules uzmanību pasaules okeānu aizsardzībai, pastiprināt cīņu pret visa veida piesārņojumu, ilgstspējīgi aizsargāt jūru ekosistēmas un to piekrastes.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību šim tematam, Francijas jūras pētniecības fonds “Tara Océan” ir izveidojis izstādi, kas aicina iepazīt sešus galvenos zinātniskos jēdzienus par okeānu, kurus krāsaini iedzīvinājusi ilustratore Anaīsa Ševreta.

Izstāde sastāv no astoņām ilustrētām planšetēm ar tekstu latviešu un franču valodā. To papildina divas papildu planšetes: informācija par fondu “Tara Océan” un ekspedīciju “Tara Europe”, kā arī Latvijas Hidroekoloģijas institūta veidots vēstījums par Baltijas jūras izaicinājumiem.

Šīs izglītojošās izstādes mērķis ir palīdzēt pēc iespējas vairāk cilvēkiem saprast, ka okeāna izpēte un aizsardzība nozīmē rūpes par mūsu planētas galveno sistēmu gan bioloģiskās daudzveidības, gan vides ziņā.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!