Daugavpilī viesosies latviešu rakstniece un tulkotāja, zinātniskās fantastikas un fantāzijas grāmatu autore Laura Dreiže Kultūras ziņas

124
Daugavpilī viesosies latviešu rakstniece un tulkotāja, zinātniskās fantastikas un fantāzijas grāmatu autore Laura Dreiže

Piektdien, 18. oktobrī, plkst. 12.30 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a, 1. stāvā) viesosies latviešu rakstniece un tulkotāja, zinātniskās fantastikas un fantāzijas grāmatu autore Laura Dreiže.

Laura Dreiže (1990) ir rakstniece – deviņu fantāzijas un fantastikas romānu autore, redaktore, tulkotāja (tulkojusi vairāk nekā 30 cittautu autoru darbus). Trīsreiz bijusi konkursa “Zvaigznes grāmata” laureāte, vairākas grāmatas ir bijušas iekļautas lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. 2011. gadā saņēmusi Latvijas Literatūras gada balvas speciālbalvu, ko piešķīra Latvijas Fantāzijas un fantastikas biedrība par 2010. gadā iznākušo autores debijas darbu "Pūķa dziesma" (2010). Debija tapusi, kad Laura bijusi vēl vidusskolniece. Rakstniecei kopš skolas laikiem ir interese par dažādu tautu mītiem, leģendām, vēsturi un folkloru, kas joprojām ir galvenais iedvesmas avots viņas darbiem.
2022. gadā ir iznācis Lauras jaunākais darbs fantastiskās prozas lauciņā – “Dejotāja”. Rakstniece, arī fantastikas un fantāzijas žanra pārstāve Ieva Melgalve atzīst, ka arī šajā grāmatā Lauras Dreižes uzticīgie lasītāji atpazīs viņas jau iepazītās stiprās puses: dziļi izstrādātu un aizraujošu pasauli, dzīvīgus un dinamiskus tēlus. Autore romānā bezbailīgi ielūkojas cilvēku un dievu iedabas tumšākajās dzīlēs un brīnumainā kārtā spēj no tām izcelt vitālu, dzīvi apliecinošu un aizraujošu stāstu.

“Reiz pasaule esot bijusi zaļa.

Reiz kalnos urdzējuši strauti, pļavās plaukuši ziedi un kokos vīterojuši putnu kori.

Reiz...” (L. Dreiže “Dejotāja)

Lauras Dreižes grāmatas ir pieejamas Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs.

Tikšanās ar autori tiek organizēta Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta “Ieklausies. Izlasi. Iedvesmojies” ietvaros.

Pasākumā tiks filmēts/ fotografēts. Vairāk informācijas šeit.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!