LCB iesaistās mieram veltītā akcijā Kultūras ziņas

50
LCB iesaistās mieram veltītā akcijā

Atsaucoties Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības  aicinājumam, Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) iesaistījusies kopīgajā mieram veltītajā akcijā. Tās ietvaros 9. augustā, Hirosimas un Nagasaki bombardēšanas atceres 79. gadadienā, LCB kolektīvs vienojās kopīgā origami dzērvju locīšanas akcijā.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas oranžērijā līdz 31. augustam skatāma izstāde “Miera gars”. Izstādi veido 26 Japānas grafisko dizaineru plakāti ar vēstījumu par mieru un pieminot Hirosimas un Nagasaki bombardēšanu. 

Izstāde mākslas valodā runā par šobrīd visbūtiskāko - uzvaru cīņā par brīvību, kodolkara draudiem, militāro konfliktu nodarīto postu un miera vērtību. Ik gadu Japānas dizaineri rada jaunu plakātu, lai uzturētu dzīvu miera ideju. 

Šī gada plakāts ir veltījums kara upuriem un simboliskā veidā atklāj piedzīvotās šausmas un dzīvības trauslumu.

Kāds sens japāņu ticējums vēsta, ka 1000 origami tehnikā veidotas dzērves palīdz piepildīt vēlēšanos.

Izstādes laikā ikviens ir aicināts salocīt un atstāt origami dzērvi, lai kopīgi vēlētos mieru pasaulē. Daugavpilī to var izdarīt publiskajās bibliotēkās to darba laikā līdz 24.augustam.

Visas akcijas gaitā Daugavpils publiskajās bibliotēkās salocītās dzērves tiks nogādātas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur no tām kopā ar citās Latvijas bibliotēkās locītām dzērvēm tiks veidota kopīga kolāža.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēka
654 76345

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!