Šobrīd Daugavpilī

Ziemeļvalstu literatūras dienas bibliotēkā Kultūras ziņas

229
Ziemeļvalstu literatūras dienas bibliotēkā

No 9. līdz 15. novembrim Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs norisināsies ikgadējās Ziemeļvalstu literatūras dienas, kurās visa vecuma bibliotēkas lietotāji aicināti iepazīties ar Ziemeļvalstu rakstnieku daiļradi. Šogad Ziemeļvalstu literatūras dienas noris ar vadmotīvu “Ziemeļvalstis un pasaule”. Projekta rīkotāji – Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbība ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centru – aicina pavadīt tumšos novembra vakarus, iededzot sveci un lasot grāmatu.

Visas nedēļas garumā, no pirmdienas līdz piektdienai, Latgales Centrālās bibliotēkas mājaslapā www.lcb.lv un Facebook lapā tiks piedāvāti videostāsti, kuros iepazīstināsim mūsu lasītāju iemīļotiem Ziemeļvalstu autoriem un viņu spilgtākajiem darbiem.

Savukārt Latgales Centrālās bibliotēkas Daiļliteratūras un literatūrzinātnes sektors aicina apmeklēt literatūras izstādi “Detektīvi Ziemeļvalstu autoru izpildījumā”. Bibliotēkas apmeklētāji varēs ielūkoties Ziemeļvalstu detektīvžanra autoru veikumā un izvēlēties lasīšanai jau iemīļota rakstnieka darbu vai ļauties vēl nezināma detektīvromānu meistara radītai intrigai.

Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles lasīšanas stundās gan klātienē, gan attālināti iepazīstinās bērnus ar norvēģu rakstnieces Kristinas Rūšiftes mudžgrāmatu “Visi skaitās”. Pasākumu dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar grāmatas varoņu stāstiem, izpētīt grāmatas košās ilustrācijas, veikt radošus skaitīšanas uzdevumus vai pārbaudīt spēkus viktorīnā, kā arī uzzīmēt pašiem savu mudžgrāmatu.

Plašāka informācija par Latgales Centrālās bibliotēkas un filiāļu pasākumiem un pieteikšanos atrodama Ziemeļvalstu literatūras dienu programmā.

Pasākumi tiek rīkoti, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un izstrādāto sanitāro protokolu.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību speciālists
Dāvis Greļevskis
65476345
davis.grelevskis@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv