Šobrīd Daugavpilī

Latviešu biedrība aicina pieteikties braucienam Kultūras ziņas

666
Latviešu biedrība aicina pieteikties braucienam

Daugavpils latviešu biedrība, pateicoties Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējumam no budžeta programmas „Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds”, organizē 2019. gada 10. un 11.augustā pieredzes apmaiņas  braucienu uz Kurzemes kultūras mantojuma centru “Kūrava”, Kuldīgā. Ar mērķi iepazīt Kurzemes, Kuldīgas novada kultūras vērtību, vēsturisko kopienu (biedrību) un gadskārtu tradīciju pārmantojamības pieredzi.

Kurzemes kultūras mantojuma centrs “Kūrava” Kuldīgā darbojas jau no 1994. gada. Ar tā gādību Kuldīgas puses kultūrvēsturiskais mantojums ne tikai tiek saglabāts, bet arī popularizēts. 

Brauciena ietvaros ir plānota arī ekskursija pa Kuldīgu, apmeklēt Ventas rumbu- platāko ūdenskritumu Eiropā ar seno ķieģeļu tiltu, kā arī pabūt vienā no suitu vēsturiskajām vietām – Kuldīgas novada Basos ekspozīcijā “Suitu godi”, kas izveidota, lai saglabātu suitu godu tradīcijas un ar tām iepazīstinātu ikvienu interesentu.

Pieteikties dalībai var 6.08.2019 no plkst. 14.00 līdz 18.00, Daugavpils latviešu biedrības telpās, Rīgas ielā 22A, Daugavpilī (ieeja no Saules ielas puses).

Daugavpils latviešu biedrība