Šobrīd Daugavpilī

Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles ir atvērtas grāmatu izdošanai Kultūras ziņas

632

No 12. janvāra, balstoties uz grozījumiem Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” un Kultūras ministrijas vadlīnijām bibliotēku darbībai, Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles atsāka savu darbību ierobežotā formātā. Atsākta lietotāju apkalpošana klātienē, nodrošinot grāmatu izsniegšanu un saņemšanu, tomēr lasītavas ir slēgtas, publiskai lietošanai nav pieejami datori, kā arī ir aizliegti jebkādi klātienes pasākumi. Bibliotēkā drīkst ienākt tikai sejas maskās.

Bibliotēkas telpās drīkst uzturēties ne ilgāk par 15 minūtēm. Ierobežots arī apmeklētāju skaits, kas vienlaikus var atrasties bibliotēkā. Tas ir norādīts pie ieejas un dažādās filiālēs var būt atšķirīgs. Latgales Centrālajai bibliotēkai tie ir 10 cilvēki. Visi no lasītājiem saņemtie izdevumi tiek ievietoti “karantīnā” uz trīs dienām. Vienlaikus, uzrādot lasītāja karti, tiek nodrošināta iespēja nodot grāmatas jebkurā Daugavpils publiskajā bibliotēkā neatkarīgi no tā, kurā bibliotēkā grāmatas tika paņemtas. Aktuālais ierobežojumu atvieglojums ir īpaši patīkams studentiem, kuri strādā pie studiju un diplomdarbiem.

Vēl par vienu patīkamu ziņu Latgales Centrālajai bibliotēkai un tās filiālēm kļuva Kultūras ministrijas atbalstīts projekts “Vērtīgo grāmatu iepirkums Latvijas publiskajām bibliotēkām”, kura ietvaros Daugavpils bibliotēkas saņēma 308 grāmatu eksemplārus (123 grāmatu nosaukumi), kuriem ir augsta mākslinieciskā un izglītības vērtība gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tik liela mēroga dāvanas bibliotēka nav saņēmusi jau sen. Pilns saziedoto grāmatu saraksts atrodams LCB online-katalogā.

Mainoties epidemioloģiskajai situācijai, bibliotēkas apmeklētāju apkalpošanas kārtība var tikt grozīta. Tas attiecas arī uz Ģimenes digitālo aktivitāšu centru, kas patlaban ir slēgts.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.