Lasītveicināšanas programmā “Skaistā vasara bibliotēkā” aizrautīgi aizvadīts jūnijs Kultūras ziņas

71
Lasītveicināšanas programmā “Skaistā vasara bibliotēkā” aizrautīgi aizvadīts jūnijs

Lasītveicināšanas programmā “Skaistā vasara bibliotēkā” aizrautīgi aizvadīts tās pirmais mēnesis jūnijs. Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēs ceturtdienu pasākumus apmeklēja 208 individuālie programmas dalībnieki, savukārt vasaras nometņu grupām paredzētajās nodarbībās LCB kopskaitā piedalījās vairāk nekā 521 bērns.

Četrās jūnija ceturtdienās LCB filiālēs tika aizvadīti tematiski pasākumi individuāliem lasītveicināšanas programmas dalībniekiem. Jūnija pasākumi bija veltīti Daugavpils pilsētas svētkiem, vasaras saulgriežiem, dažādām vasaras aktivitātēm. Pasākumu laikā dalībnieki uzzināja vairāk par Jāņu svinēšanas tradīcijām, par pilsētas vēsturi, piedalījās viktorīnās, iepazinās ar grāmatu jaunumiem, dalījās iespaidos par mīļākajām grāmatām, kā arī veica izzinošus eksperimentus.

Tāpat bērniem bija iespēja uzzināt kā dzīvot dabai draudzīgāk un saglabāt vidi pēc iespējas tīrāku, ielūkoties populārāko bērnu un pusaudžu grāmatu topā, uzzināt par pasaulē slavenu personību vaļaspriekiem, demonstrēt savus īpašos talantus, tikties ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāvēm, uzzināt vairāk par policistu darbu ikdienā, drošību vasaras brīvlaikā, kā arī saņemt praktiskus padomus kā rīkoties dažādās dzīves situācijās.

Radošajās darbnīcās bērni mācījās zīmēt uz akmeņiem, pārvēršot tos mākslas darbos, uzzināja vairāk par Jāņu svinēšanas tradīcijām, veidoja vainadziņus aplikācijas tehnikā, kā arī piedalījās izmeklēšanas kvestā.
“Skaistā vasara bibliotēkā” pasākumi noritēja gan bibliotēkas telpās, gan ārpus tām. Piedaloties izzinošās aktivitātēs un radošās darbnīcās bibliotēkā, bērni ne vien saturiski pavadīja vasaras brīvlaiku, bet arī ieguva jaunus draugus un domubiedrus.

Programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” piedāvātos tematiskos pasākumus aktīvi apmeklēja arī bērnu vasaras nometņu grupas. Nometņu dalībniekiem bija iespēja uzzināt vairāk par pilsētas vēsturi, izveidot Daugavpils ģerboni, piedalīties radošajās darbnīcās “Galamērķis – Sapņu zeme” un izveidot pašiem savu grāmatzīmi.

Pasākumu gaitā bibliotekāres kārtējo reizi pārliecinājās, ka Daugavpilī dzīvo zinātkāri, komunikabli, aktīvi un atraktīvi bērni, ka jaunākā paaudze daudz ko zina par savu pilsētu, aktīvi piedalās diskusijās, ar interesi ieklausoties bibliotekāru vēstījumā, kā arī veiksmīgi tiek galā ar dažādiem uzdevumiem.

Fotomirkļi no jūnija pasākumiem LCB filiālēs ir skatāmi šeit.

Lasītveicināšanas programma turpina darbu arī jūlijā un augustā, tādēļ aicinām pievienoties jaunus individuālos dalībniekus. Vairāk informācijas šeit. Programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” ietvaros virkne aktuālu, tematisku pasākumu tiek piedāvāts arī bērnu vasaras nometņu grupām.

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēka
654 22483

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!