„Labvakar, Daugavpils!” Rīgas ielas svētkos! Kultūras ziņas

118
„Labvakar, Daugavpils!” Rīgas ielas svētkos!

Sestdien, 14. septembrī, plkst. 20.00 Daugavpils Rīgas ielā norisināsies ikgadējie un visu gaidītie Rīgas ielas svētki. Šogad to nosaukums ir „Labvakar, Daugavpils!”.

Nemainīgi, kā ik gadu, arī šoreiz svētku laikā no Rīgas ielas sākuma (pie stacijas) līdz pat Ģimnāzijas ielas krustojumam būs iespēja „ķert” mākslu tās daudzveidīgajās izpausmēs. Katrs Rīgas ielas ieloks, krustojums un pati iela būs dažādu aktivitāšu, performanču, koncertprogrammu, meistarklašu un citu pārsteigumu piepildīta. Tā būs iespēja ne tikai vērot, bet arī aktīvi iesaistīties. „Dzīvās skulptūras”, cirks, kalēja un alvas lējuma darbnīcas, lidmašīnas, aerogrāfijas meistarklase, austo segu labirints, meditatīvas muzikālās noskaņas Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā, grafiti, leļļu teātris, „Varang Nord” jaudīgā koncertprogramma un daudzas citas aktivitātes, vakara noskaņā sasveicinoties ar mūsu pilsētu, radīs šo neatkārtojamo svētku un pārsteigumu sajūtu visa pasākuma laikā.

Svētku radošā komanda aicina:
„Labvakar, Daugavpils…
Labvakar, Daugavpils!
Kādā grāmatā reiz teikts, ka Daugavpils pilsēta ir kā fēnikss, kas atdzimst un atjaunojas.
Un tā mēs katru rudeni kopā ar jauno mācību gadu restartējam Daugavpili.
Pilsēta mainās un aug nemanot, tāpat kā mūsu bērni – mācās, kļūdās, priecājas, attīstās…
Mainīgā un noslēpumainā Daugavpils…
Nāc, izbaudi un priecājies, kopā ar mums!
Esi arī Tu mainīgs un laimīgs!” 

Rīgas ielas svētki Daugavpilī pirmo reizi notika 20. gadsimta 90. gadu sākumā, bet 2014. gadā šī tradīcija tika atjaunota un ir kļuvusi par ikgadēju septembra pasākumu. Daugavpils Rīgas iela ir vērtīga kultūrvides ainavtelpa, un tā ir unikāla ar to, ka ir viena no pirmajām gājēju ielām Latvijā.

Rīgas ielas svētkus rīko Daugavpils valstpilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs. Svētku radošā komanda: Māris Susejs, Līga Čible un Sergejs Vasiļjevs.
Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts un filmēts Daugavpils pašvaldības publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 20613225
www.vienibasnams.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!