Kultūras pilī izveidots jauns kultūras pasākumu piedāvājums Daugavpilī Kultūras ziņas

318
Kultūras pilī izveidots jauns kultūras pasākumu piedāvājums Daugavpilī

Daugavpils Kultūras pilī 2023. gadā ir notikuši 93 pasākumi, kurus ir apmeklējuši vairāk nekā 62 000 skatītāju no Daugavpils, Latgales, Latvijas un Lietuvas pierobežas. Pilī ir notikuši visdažādāko žanru pasākumi: teātra un baleta izrādes, simfoniskās mūzikas koncerti, pop un rok koncerti, pasākumi jauniešiem, mūsdienu dejas un cirka izrādes. To vidū ir pasākumi bērniem, jauniešiem, ģimenēm dažādās valodās.

Kultūras pils dzimšanas dienas mēnesī, š.g. 13. oktobrī, ar Sigitas Daugules un Māra Čackas izstādi “Atskaties”, tika atklāta  PILS izstāžu zāle.

Spilgtākie pasākumi 2023. gadā bija Harkivas nacionālās operas un baleta izrāde “Žizele”, International Ballet Festival pasaulē lielākais “Gulbju ezers”, M. Čehova Rīgas Krievu teātra izrāde “Ielūdz Raimonds Pauls”, Latvijas Leļļu teātra izrāde “Un atkal Pifs...”. Latvijas Radio kora koncerts “Latvijai”, Lords Of The Sound “Music of Hans Zimmer” un Vīnes Štrausa orķestru koncerti priecēja ar pozitīvām emocijām un dāvāja spožas atmiņas. Laikmetīgās dejas izrāde “Ceļā” un hip hop deju konkurss “Show Me Your Style”, A. Makareviča radošais vakars un M. Galkina radošais vakars, kā arī grupu “Zodiaks”, “Jumprava”, “A-Eiropa”, “Nensi”, “Tina Turner tribute”, Gacho koncerti – piedāvājums bija plašs un daudzveidīgs.

Jau ir noslēgti līgumi un vienošanās par 21 koncertu 2024. gadā.

Daugavpils Kultūras pils lepojas ar jaunu izveidoto multižanru kultūras pasākumu piedāvājumu Daugavpilī, kas ir novērtēts un pamanīts gan reģionā, gan valstī.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde
“Daugavpils Kultūras pils

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!