Krāslavas bērnu mūzikas un mākslas skolas audzēkņi “Atver logu Pasaulei” Kultūras ziņas

427
Krāslavas bērnu mūzikas un mākslas skolas audzēkņi “Atver logu Pasaulei”

No 20.maija līdz 17.jūnijam Daugavpilī, Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centra logos būs skatāma  Krāslavas bērnu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izlaiduma darbu izstāde “Atver logu Pasaulei”.

Aizejošās koka arhitektūras vērtības Latgales kultūrtelpā akcentējošā izstāde veltīta Krāslavas simtgadei, atklāj pilsētas raksturu, daudzšķautņaino kultūrtelpu, ka arī parāda tās unikālo koka arhitektūru.

Gatavošanās izstādei Krāslavas novada bērnu mūzikas un mākslas skolas vecāko kursu audzēkņiem ļāvusi labāk apzināties koka logu ornamentālo vērtību. Tāpēc par gada diplomdarbu tēmu izvēlēta ,,Logs, kas atdzimst tevī”.

Ar savu darbu palīdzību, mūzikas un mākslas skolas audzēkņi vēlas iezīmēt kultūrtelpas identitāti, akcentēt piederību Latgalei, kā arī saglabāt šo unikālo vēstures liecību - ornamentālo koka logu griezumu, kā Krāslavas vizītkarti.

Līdz šim izstāde “Atver logu Pasaulei” bija skatāma Krāslavas  simtgades  pasākumu ietvaros, patlaban tā sākusi apceļot Latgali.

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
65421750
www.lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!