Šobrīd Daugavpilī

Konkurss Mākslinieciskās kulinārijas konkurss "Ziema uz šķīvja" noslēdzies! Kultūras ziņas

289
Konkurss Mākslinieciskās kulinārijas konkurss

26. janvārī noslēdzies Mākslinieciskās kulinārijas konkurss "Ziema uz šķīvja". Ņemot vērā esošo situāciju ar Covid-19 ierobežojumiem, konkurss tika organizēts attālināti. Divu nedēļu laikā jebkurš interesents varēja radoši noformēt mājās gatavotu ēdienu, nofotografēt to un pieteikties konkursam.

Dalībnieku darbus vērtēja speciāli uzaicināta žūrija. Žūrijas komisijā piedalījās: Polijas vēstniecības kultūras, zinātnes un mediju eksperte Kristīne Barkovska, Daugavpils māksliniece, Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas locekle Inara Petruseviča un Profesionālās izglītības kompetences centra “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola "Saules skola" direktore, Daugavpils pilsētas domes deputāts Inguna Kokina.

Žūrijas vērtējumam tika piedāvātas 16 ēdienu bildes. Visi ēdieni bija veltīti ziemas tēmai. Dalībnieki no 4 līdz 42 gadiem no Daugavpils un Daugavpils novada izbrīnīja un iepriecināja žūriju ar savu radošumu. Te varēja redzēt ziemeļbriežus, sarkankrūtīti, vērsi, jautrus sniegavīrus un skaistas sniegpārslas, izrotātu Ziemassvētku eglīti un daudz ko citu.

Ar prieku paziņojam un apsveicam konkursa uzvarētājus:

  1. vieta – Justīne Priedīte (“Svens ziemeļbriedis Apelsīns”) un Leons Sivašovs (“Sniegavīri no siera”)
  2. vieta – Paulina un Vitālijs Rožaščonoki (“Ziemas sniegavīriņš ar meža ogu garšu”)
  3. vieta – Renārs Boikovs (“Olafi burvju mežā”)

Gaidīsim visus konkursa dalībniekus Daugavpils Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) darbadienās no plkst. 9:00 līdz 14:00, kur katrs varēs saņemt savas balvas.

Poļu kultūras centrs apsveic uzvārētājus un pateicas visiem, kas piedalījās konkursā "Ziema uz šķīvja", kā arī aicina piedalīties arī nākamajos PKC pasākumos.