Koncertprogramma „Latgalian Evergreens” Daugavpilī! Kultūras ziņas

74
Koncertprogramma „Latgalian Evergreens” Daugavpilī!

Šī gada 19. septembrī plkst. 19.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a, Daugavpilī) XIII Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2024” ietvaros uzstāsies Māra Briežkalna 5TET un Biruta Ozoliņa ar programmu „Latgalian Evergreens”.

Koncertā skanēs skaņdarbi no jaunā albuma „Latgalian Evergreens”, kas nāca klajā 2023. gadā un ir jau pieejams straumēšanas platformās. Koncertprogrammas īpašā viešņa ir dziedātāja un koklētāja Biruta OZOLIŅA – mūziķe ar radošu pieeju folkloras un džeza vokāla apvienošanā.

„Latgalian Evergreens” ir apjomīga programma, kurā smalkos džeza aranžējumos tiek interpretēta latviešu klasiskā un populārā mūzika, kā arī iekļautas džeza apdares tādām mazāk dzirdētām tautasdziesmām, kā „Rudiņs bolss”, „Auga, auga rūžeņa”, „Še lozdu kryumeņi salapoja”, „Aiz upītes es izaugu”, „Kūkleits skanēja”, „Aiz azara malni meži” u. c..

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē (darbdienās plkst. 16.30-18.30) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena 10,00 eiro.

Māra Briežkalna kvintets ir viena no vadošajām akustiskā džeza grupām Latvijā, kas uzstājusies  daudzos starptautiskos džeza festivālos, ieskaitot  „Pori Jazz”,  „Ottawa Jazz”, kā arī „London Jazz”, „Tokyo Jazz”, „Veneto Jazz”, „Athens Jaz”z u.c. Kolektīvs pārstāvējis Latviju arī starptautiskajā mūzikas gadatirgū MIDEM un uzstājies leģendārajā „Blue Note” džeza klubā Ņujorkā, „Baryshnikov Arts Center” Ņujorkā, „Brussels Jazz Fes”t un citur. Māra Briežkalna kvintets izlaidis četrus mūzikas albumus. Kvinteta sastāvs: Māris BRIEŽKALNS (sitaminstrumenti), Viktors RITOVS (klavieres, taustiņi), Raimonds MACATS (ermoņikas, taustiņi), Kristaps LUBOVS (saksofons) un Andris GRUNTE (kontrabass).

XIII Mūzikas un mākslas festivālu „Daugavpils ReStArt 2024” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv,www.daugavpils.lv 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!