Šobrīd Daugavpilī

Kļūstiet par daļu no Saules ielas radošā kvartāla! Kultūras ziņas

915

“Nākotnes pilsētas spēles” gaitā, kas norisinājās šī gada februārī, par perspektīvāko ideju neizmantotās pilsētas telpas attīstībai tika atzīta “Saules ielas radošā kvartāla” koncepcija. Ēka un pagalms Saules ielā 1/3 var kļūt par unikālu vietu radošiem pasākumiem un mākslas projektiem, kā arī par spēcīgu argumentu konkursā par Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu, taču tam ir nepieciešama visu nevienaldzīgo cilvēku iesaiste.

Ēku komplekss Saules ielas sākumā ir spilgts sarkano ķieģeļu arhitektūras piemērs, kas pašlaik netiek ekspluatēts. Objekts pieder Daugavpils universitātei un vēl nesen tika daļēji izmantots dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” vajadzībām. Pēc jaunā skolas korpusa uzcelšanas atsevišķas telpas Saules ielā 1/3 vairs nebija nepieciešamas. Tāpēc, lai novērstu ēkas degradāciju un izveidot jaunu radošu vietu, sākās darbs pie “Saules ielas radošā kvartāla” idejas izstrādes, kura telpu un ēkas varētu izmantot gan pilsētas biedrības, gan atsevišķas kreatīvas personas.

Lai gan joprojām ir spēkā ar koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi, jau notiek iespējamo pasākumu koordinēšana, kuri varētu norisināsies šī gada maijā-jūnijā. Šajā darbā ir iesaistījies Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs, biedrība “NEW EAST”, profesionālās izaugsmes platforma “MEEYOU.ONE”, Daugavpils Inovāciju centrs, PIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola” un citas organizācijas. Tas viss ir nepieciešams tādēļ, lai noskaidrotu ilgtspējīgas attīstības potenciālu un nākotnē piesaistītu investorus šīs telpas atjaunošanai. Tāpēc šobrīd ir īpaši svarīga visu radošo cilvēku atsaucība neatkarīgi no viņu vecuma un darbības jomas.

Pašlaik vairākas nevalstiskās organizācijas un “Saules skolas” aktīvisti ir gatavi atdzīvināt šo teritoriju, kam būs nepieciešama cieša sadarbība ar pilsētas domi un Daugavpils universitāti. Saules ielas kvartāls var kļūt par jaunu koprades, mākslas un izglītības centru, kā arī par vietu, kur vienkārši interesanti pavadīt brīvo laiku, tāpēc iniciatīvas grupa aicina sūtīt savas idejas uz ē-pastu thisisneweast@gmail.com (tel. 20133020) vai uz radošā kvartāla oficiālo Facebook lapu.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.