Daugavpilī notiks medus un ķiploku svētki Kultūras ziņas

57
Daugavpilī notiks medus un ķiploku svētki

Šī gada 17. augustā no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00 A. Pumpura skvērā notiks Daugavpilī par tradīciju kļuvušais pasākums „Salds kā medus, stiprs kā ķiploks”.

Kā ieraksts, neatņemama pasākuma sastāvdaļa ir medus, biškopības produktu, ķiploku un to izstrādājumu tirdziņš un degustācija, kā arī koncertprogramma. Šogad to plkst. 10.00 uzsāks ansamblis „Sipisnīks ar madu”: Laura Svikša (vokāls, taustiņinstrumenti), Antra Toporkova (vijole, kokle, vokāls), Haralds Meiers (ģitāra), Mārcis Lipskis (basģitāra). Mūziķus kopā vieno ne tikai mīlestība pret mūziku, bet arī tas, ka viņiem visiem garšo biezpiens ar medu, no kā arī radies grupas nosaukums. Plkst. 11.15. koncertprogrammu turpinās oriģinālu mūzikas instrumentu, kā piemēram, 2 metrus garas treompetes, 4 metrus gara alpu raga un citu pašizdomātu instrumentu izpildītājs Vairis Nartišs ar savu instrumentālo izrādi “PŪT un PRIECĀJIES”.
Plkst. 12.30
uz skatuves sagaidīsim tautā iemīļoto aktieri un dziedātāju, kurš nupat ir nosvinējis savu skatuves gaitu 50 gadu jubileju - Jāni Paukštello.  Savā koncertprogrammā “Latgales medus toņos” mākslinieks izdziedās sirsnīgākās dziesmas un izrunās mīļākos vārdus mūsu novadam. Savukārt plkst. 13.45 koncertu virkni noslēgs grupa „Latgalīšu reps”. Apvienības daiļradi piepilda plaša spektra dziesmas dažādos mūzikas stilos – sākot ar klausītāju iemīļotiem ballīšu hitiem “Žārei Gaļi”, “Latgalita”, beidzot ar “Nav Buobu, Nav Osoru” un “Trešo Zvaigzne”.

Pasākuma programmu papildinās arī izklaides bērniem un pieaugušajiem – “Mobilais spēļu parks”, foto stūrītis no “Sventes lavandām”, krāsainie smilšu zīmējumi "Colorit", pirts slotu siešanas meistarklase un pirts rituāli, kā arī Z/S “Kurmīši” zāļu tēju degustācija.

Svētku rīkotāji aicina daugavpiliešus un pilsētas viesus pasākumā saņemt veselības eliksīra devu!

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas biškopības biedrības Daugavpils nodaļu un ķiploku audzētājiem.
Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana Daugavpils valstspilsētas pašvaldības publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!