Jūnija mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

204
Jūnija mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles jūnijā aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus apskatīt vairākas mākslas un radošo darbu izstādes.

Jaunbūves bibliotēkā (18. novembra ielā 161, 2. stāvā) līdz 27. jūnijam ir skatāma rokdarbnieces Tatjanas Filatovas izšuvumu izstāde “Krāsainās domas uz baltā auduma”. Interesi par rokdarbiem viņā rosināja mājturības skolotāja, kura bijusi īsta profesionāle savā jomā. Jau skolas gados Tatjana iemācījās adīt, tamborēt, izšūt klājdūrienā. Pirms kāda laika, kioskā iegādājoties rokdarbu žurnālu, Tatjana iesāka nodarboties ar izšūšanu krustdūrienā, veidojot iespaidīgu izšūto gleznu kolekciju.

Līdz 8. jūnijam Jaunbūves bibliotēkā apmeklētājiem ir pieejama arī Daugavpils skolēnu vizuālās mākslas, dizaina un tehnoloģiju konkursa “Koku noslēpumi” radošo darbu izstāde. Tajā eksponētie darbi veidoti dažādās tehnikās, izmantojot tekstilu, papīru, koku, plastilīnu un citus materiālus.

No 1. līdz 29. jūnijam Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) skatāma Lilijas Buročkinas, Borisa Borisova un Jeļenas Koļesņikovas gleznu kopizstāde “Ar Daugavpili sirdī”, kas veltīta Daugavpils pilsētas 749. dzimšanas dienai. 

Dzimtās pilsētas vēsture, dabas ainavas, pilsētvides objekti pārsteidz ar individuālo māksliniecisko redzējumu, radot dzimtās pilsētas neatkārtojamu tēlu. Darbi, kas radīti ar sirds siltumu, ir mīlestības apliecinājums savai pilsētai.

No 1.  jūnija līdz 15. jūlijam Piekrastes bibliotēkā skatāma Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas pirmsskolas vecuma bērnu radošo darbu izstāde Kukaini, ragaini, tev zeltīti svārki!”.

Bērnu atainoti kukaiņu tēli pārsteidz. Katrs ragainītis ar lepnumu parāda, ka prot čakli strādāt, draugus meklēt, nebēdnīgās rotaļās iet, spēlēt vijoli un pat mazliet iedzelt.

Aplūkot izstādi īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

 

Līdz 29. jūnijam Ceriņu bibliotēkā (Lauska ielā 16) ir skatāma Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas fotopulciņa audzēkņu Daniila Boroņenko un Diānas Sibirjanovas darbu izstāde Pagalmu stāsti. Jauno fotogrāfu darbus izstādē papildina fotopulciņa vadītājas Ilmas Petrovas dzejoļi.

Gatavojoties šai izstādei, jauniešiem bija dots uzdevums izveidot savu stāstu, parādīt savu redzējumu par pagalmiem. Pagalmā mēs izejam, lai izvestu pastaigā savu mājdzīvnieku, izdarītu saimniecības darbus, romantiski palūkotos debesīs… un pat neiedomājamies kā to visu redz fotogrāfi. Fotopulciņa vadītāja Ilma māca bērniem ne tikai redzēt, bet arī ieraudzīt apkārt notiekošo un spēt to parādīt citiem, saglabājot savu redzējumu un vienlaicīgi “neražot fotoatkritumus”. 

Līdz 30. jūnijam Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālā 2) turpinās J. Raiņa Daugavpils 6. pamatskolas skolnieku radošo darbu izstāde “Plūst tēli un ceļas, un mainās.” /J. Rainis/. Izstādē aplūkojami dažādas tematikas bērnu radošie darbi.

No 03. jūnija līdz 28. jūnijam Čiekuru bibliotēka (Čiekuru ielā 5-13) skatāma Olgas Duļkevčas apgleznotā stikla darbu izstāde “Krāsainā dzīve”.

Olga apglezno vāzes, krūzes, glāzes un pat pulksteņus. Viņa patstāvīgi apguva šo prasmi un nodarbojas ar stikla apgleznošanu gandrīz 10 gadus.  Te ir pirmā Olgas Duļkevičas personīga izstāde.

Aicinām baudīt mākslu Daugavpils bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!