Jūlijā Rotko muzejā vienlaikus rezidēs astoņi Latvijas un ārvalstu mākslinieki Kultūras ziņas

102
Jūlijā Rotko muzejā vienlaikus rezidēs astoņi Latvijas un ārvalstu mākslinieki

No 12. līdz 19. jūlijam Eiropas Savienības finansētā projekta “Eiropas kultūra: Visi dažādi – visi vienlīdzīgi” ietvaros Rotko muzejā vienlaikus rezidēs astoņi mākslinieki no Čehijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas.

Nedēļas garumā Rotko muzejā norisināsies starptautiska mākslinieku rezidence. Tā paredz astoņu starptautisku mākslinieku radošo darbu un komunikāciju par vienlīdzību dzīvē, sabiedrībā un darba vidē. Esot vienotiem daudzveidībā, glezniecības valodā tiks pausta nostāja un sajūtas par realitāti, kur māksla ir gan izteiksme, gan instruments.

Rezidences laikā mākslinieki iepazīs arī Daugavpils pilsētvidi, tiksies ar vietējiem māksliniekiem un amatniekiem, kā arī fiksēs savus iespaidus kompozīcijās, kuras tiks nodotas skatītājiem kopīgā izstādē.

Izstādes atklāšana paredzēta 18. jūlijā plkst. 16.00 Rotko muzeja konferenču zālē. Savukārt augustā mākslas darbi tiks reproducēti un pielāgoti izvietošanai Daugavpils cietokšņa ārtelpā.

Iespēja tuvāk iepazīties ar māksliniekiem un viņu daiļradi vēl pirms izstādes atklāšanas būs 16. jūlijā plkst. 17.00, kad Rotko muzejā notiks rezidējošo mākslinieku publiskās prezentācijas. Latviju rezidencē pārstāvēs Daugavpils mākslinieki Mairita Folkmane un Oskars Jansons.

Ieeja pasākumos – bez maksas.

Rezidences norit ar Eiropas Savienības CERV programmas finansējumu. Projekta vadošais partneris ir Ignalīnas rajona pašvaldība Lietuvā. 

 

 

Kontaktinformācija:

Māris Čačka

maris.cacka@daugavpils.lv

+371 29114596

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!