Jūlija mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

86
Jūlija mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles jūlijā aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus apskatīt vairākas mākslas un radošo darbu izstādes.

No 2. jūlija līdz 29. augustam Jaunbūves bibliotēkā (18. novembra ielā 161, 2. stāvā) skatāma mākslinieces Ingas Romules gleznu personālizstāde “Dabas melodija”.

Inga ir dzimusi un dzīvo Dagdā. Pēc Dagdas vidusskolas absolvēšanas turpināja mācības Daugavpils Mākslas koledžā Saules skolā rokdarbu nodaļā. Kopš 1998. gada strādā Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolā. Gleznošanai pievērsās ap 2010. gadu. Ingas Romules gleznās spilgti atspoguļojas ziedu dažādība, kuru māksliniece papildina ar interesantiem priekšmetiem, radot iespaidīgas kompozīcijas. Izstādē eksponētie mākslas darbi ir ieguvuši godalgotas vietas starptautiskajos konkursos Lielbritānijā, Spānijā un Itālijā.

Līdz 15. jūlijam Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) skatāma Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas pirmsskolas vecuma bērnu radošo darbu izstāde Kukaini, ragaini, tev zeltīti svārki!”. Bērnu atainoti kukaiņu tēli pārsteidz. Katrs ragainītis ar lepnumu parāda, ka prot čakli strādāt, draugus meklēt, nebēdnīgi rotaļāties, spēlēt vijoli un pat mazliet iedzelt. Aplūkot izstādi īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

No 2. jūlija līdz 15. augustam Piekrastes bibliotēkā skatāma Ksenijas Jesiļevskas gleznu izstāde “Dzīvnieku pasaule”. Ksenija ir dzimusi Daugavpilī, bet pašlaik dzīvo Rīgā un mācās 40. vidusskolā. Vasaras brīvlaiku kopā ar ģimeni vienmēr pavada dzimtajā pilsētā un piedalās bibliotēkas aktivitātēs. Ksenijai ļoti patīk zīmēt. Īpaši iemīļota tēma ir daba un dzīvnieki. Aizraušanās un centības rezultātā tapa skolnieces otrā personālizstāde. Apskatīt izstādi īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem.

No 16. jūlija līdz 30. augustam Piekrastes bibliotēkā skatāma arī Jurija Čertova radošo darbu izstāde “Krāsainie vasaras raksti”. Kolekcija veidota kokgriešanas tehnikā, tās galvenā tēma ir raksti. Kokgriezumi nav vienīgā lietišķās mākslas meistara aizraušanās. Būdams Daugavpils pilsētas un novada patriots, viņš pēta mūsu novada vēsturi, kā arī kolekcionē Daugavpils pilsētas vecās fotogrāfijas.

No 2.jūjija līdz 31.augustam Ceriņu bibliotēkā (Lauska ielā 16) aplūkojama Linarda un Ilzes Onzuļu fotoizstāde  “Ceļojums uz Šrilanku”. Izstādes atklāšana un tikšanās ar autoriem notiks 9. jūlijā plkst. 17.00.

Fotogrāfiem Ilzei un Linardam ir bijušas gan personālizstādes, gan arī abi ir piedalījušies grupu izstādēs Latvijā un ārpus tās robežām. Šoreiz abi pirmo reizi ir izveidojuši kopizstādi. Linarda darbos lielākoties ir ainavas, Ilzes fotogrāfijās – portreti.

No 16. jūlija līdz 7. septembrim Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālā 2)  skatāma Daugavpils Zinātņu vidusskolas audzēknes Valerijas Rodzevičas grafikas darbu izstāde "Dabas mirkļi". Izstāde vieno Valerijas vaļaspriekus: zīmēšanu un dabas vērošanu. Viņai patīk pavadīt laiku dabā, vērot to un atspoguļot savos mākslas darbos vissarežģītāko.

Aicinām baudīt mākslu Daugavpils bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!