Jūlijā kupli apmeklēta lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā” Kultūras ziņas

467
Jūlijā kupli apmeklēta lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā”

Jūlijā Daugavpils publiskajās bibliotēkās kupli apmeklēti lasītveicināšanas programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” pasākumi. Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) un tās filiālēs ceturtdienu pasākumus apmeklēja teju 200 individuālie programmas dalībnieki, savukārt vasaras nometņu grupām paredzētās nodarbības – gandrīz divas reizes lielāks bērnu skaits.

Četrās jūlija ceturtdienās LCB filiālēs tika aizvadīti tematiski pasākumi individuāliem lasītveicināšanas programmas dalībniekiem. To gaitā bērni iepazinās ar dzejnieka un ornitologa Jāņa Baltvilka radošo mantojumu, papildināja zināšanas par jūras iemītniekiem, iepazinās ar Viktora Kalniņa grāmatas “Kenijas pasaciņas” varoņiem, ielūkojās komiksu rašanās vēsturē, kā arī noskaidroja to veidošanas noteikumus.

Tāpat programmas dalībnieki varēja izspēlēt izzinošu spēli "Iepazīsti Latviju!" un pārbaudīt savu erudīciju, meklējot atminējumus viltīgām mīklām un iesaistoties erudīcijas stafetēs. Radošajās darbnīcās bērni uzzināja vairāk arī par latviešu nacionālo virtuvi un jocīgiem ēdieniem no viduslaikiem līdz mūsdienām. Savukārt, klausoties Annas Sakses pasaku fragmentus, bērni atklāja pasakaino ziedu pasauli un radoši izpaudās, pašu rokām veidojot vasaras ziedus.

`Tradicionāli skolēniem bija iespēja tikties un iztaujāt Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja pārstāvjus un Kriminālistikas pārvaldes ekspertus. Policijas darbinieki ne vien atbildēja uz bērnu jautājumiem, bet arī sniedza praktiskus padomus kā rīkoties dažādās dzīves situācijās.

“Skaistā vasara bibliotēkā” pasākumi noritēja gan bibliotēkas telpās, gan ārpus tām. Piedaloties izzinošās aktivitātēs un radošās darbnīcās bibliotēkā, bērni ne vien apguva  prasmes strādāt komandā un saturiski pavadīja vasaras brīvlaiku, bet arī guva daudz pozitīvu emociju, jaunus draugus un domubiedrus, savukārt bibliotēkas – jaunus lasītājus!

Programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” piedāvātos tematiskos pasākumus aktīvi apmeklēja arī bērnu vasaras nometņu grupas. Nometņu dalībniekiem bija iespēja uzzināt vairāk par pulksteņiem un to vēsturi, piedalīties radošajās darbnīcās “Galamērķis – Sapņu zeme” un izveidot pašiem savu grāmatzīmi.

Fotomirkļi no jūlija pasākumiem LCB filiālēs ir skatāmi šeit.

Lasītveicināšanas programma turpina darbu arī augustā, tādēļ aicinām piebiedroties. Vairāk informācijas šeit. Programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” ietvaros virkne aktuālu, tematisku pasākumu tiek piedāvāts arī bērnu vasaras nometņu grupām.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēka
654 22483

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!