Šobrīd Daugavpilī

Jāzepa Pīgožņa balvas konkursa darbi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā Kultūras ziņas

910

5. jūnijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā atklāta “Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā” labāko darbu izstāde. Šīs ekspozīcijas izveide bija liels pārsteigums pilsētas muzejam, jo sākotnēji to bija iecerēts no Rīgas vest uz Preiļiem. Produktīva darba rezultātā uz Daugavpili bija pārvesti 40 gleznojumi, kas ir savdabīga dāvana daugavpiliešiem pilsētas svētkos.

Jāzeps Pīgoznis (1934-2014) ir viens no Latvijas atpazīstamākiem māksliniekiem. Būdams izcils ainavu meistars, viņš izpelnījās lielu popularitāti arī ar savām bērnu literāro darbu ilustrācijām. Praktiski nākamajā gadā pēc viņa došanās aizsaulē tika nodibināta J.Pīgožņa balva, kuras mērķis bija atbalstīt māksliniekus, kas strādā ainavu žanrā. Konkursa dalībnieku skaits nemitīgi pieaug – šogad pieteikumus iesniedza 195 mākslinieki.

Konkursa uzvarētāju – labāko mākslinieku 7 finālistu konkurencē –paziņos septembrī. „Jāzepa Pīgožņa balvas” ieguvējs saņems medaļu, Preiļu novada domes diplomu un naudas balvu 3 000 euro apmērā. Kopš pērna gada paralēli tiek rīkots arī jauno ainavistu konkurss. Šogad tajā piedalījās 11 mākslas skolas, kas iesūtījušas žūrija vērtējumam 29 darbus.

Izstāde ir apliecinājums lieliskai sadarbībai starp Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju un Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeju. Apskatīt unikālo ekspozīciju varēs līdz septembra sākumam.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: