Šobrīd Daugavpilī

Jaunieši Poļu namā atvadījās no vasaras Kultūras ziņas

430
Jaunieši Poļu namā atvadījās no vasaras

Šīs vasaras pēdējā dienā Poļu nama pagalmiņā norisinājās pasākums "Dziedošais pagalmiņš". Jaunieši no Daugavpils un Jēkabpils svinēja vasaras noslēgumu.

Poļu nama pagalmā, neskatoties uz lietaino laiku, pulcējās ap 60 jauniešu. Pusaudži atvadījās no vasaras jautri un pozitīvi, spēlējot Jengu, domino, dziedājot iemīļotas dziesmas un dancojot.

Šajā dienā Poļu nama pagalmiņš tika sadalīts vairākās zonās: galda spēļu zona, ēdināšanas zona un izklaides zona. Jaunieši dziedāja līdzi populārākajiem hītiem, organizēja jautrus konkursus un spēles. Uzvarētāji saņēma dāvanā ziepju burbuļus un piepūšamo peldriņķi.

Pasākumu apmeklēja Polijas vēstniecības Rīgā konsule Małgorzata Hejduk-Gromek. Viņa atgādināja jauniešiem par 40. gadadienu kopš Augusta vienošanos parakstīšanas un Neatkarīgās Pašpārvaldes arodbiedrības “Solidaritāte” dibināšanas. 31. augustā aprit 40 gadi kopš Solidaritātes neatkarīgās arodbiedrības izveides. Konsule apsveica pusaudžus arī ar jaunā mācību gada sākšanos.

Pasākumā piedalījās arī fonda “Pomoc Polakom na Wschodzie” pārstāve Malgožata Aleksandroviča un Daugavpils Vissvētās Jaunavas Marijas Bezvainīgās Ieņemšanas draudzes priesteris Roberts Maciejevskis.

Pasākums jauniešiem "Dziedošais pagalmiņš" noritēja Varšavas ielas svētku ietvāros. Septembra pirmajā nedēļā Poļu kultūŗas centrā notiks arī radošās sezonas atklāšanas pasākums PKC kolektīviem, bet mēneša beigās pasākums bērniem un jauniešiem "Atmiņas par vasaras brīvlaiku".