Jau šonedēļ Daugavpilī savu skanējumu uzsāk folkloras festivāls Kultūras ziņas

692
Jau šonedēļ Daugavpilī savu skanējumu uzsāk folkloras festivāls

Svētdien, 16. jūnijā, plkst. 11.00 ar koncertu „Rūtoj saule” Daugavpils Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā (Baložu ielā 3) tiks ieskandināts 12. Starptautiskais folkloras festivāls.

Koncertā piedalās festivāla saimnieki, Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra folkloras dziesmu un deju kopa „Svātra” (vadītāja Sarmīte Teivāne). Ieeja bez maksas.

Festivāla rīkotāji šogad sagatavojuši plašu programmu, iekļaujot daudzveidīgu pasākumu klāstu. Kopumā festivāla laikā būs iespēja apmeklēt 3 koncertus – bez ieskaņas koncerta 16. jūnijā vēl būs koncerti arī A. Pumpura skvērā 20. un 21. jūnijā. Tā būs iespēja baudīt Latvijas, Lietuvas un Somijas folkloras kopu, tradicionālo tautas dziesmu un tautas deju grupu un kapellu sniegumu.

No 17. līdz 19. jūnijam Tradīciju mājā (Rīgas ielā 22a, ieeja no Saules ielas puses) mazākajiem Jāņu dienas svinētājiem tiek piedāvātas nodarbības, kurās varēs iemācīties „piedzīvot Jāņus”. Savukārt pieaugušie līgotāji aicināti apmeklēt sarunu kluba „Papardēs” aktivitātes, kas norisināsies no 17. līdz 19. un 21. jūnijā. Tā kā vietu skaits Tradīciju mājā rīkotajām nodarbībām un sarunu kluba aktivitātēm ir ierobežots, lūgums savlaicīgi pieteikt dalību, zvanot pa tālruni +37126377313.

Festivāla ietvaros notiks arī Jāņu zāļu izstādes „Kuodeilos” atklāšana, sadziedāšanas un sadancošanas vakars ar Patjanko ģimenes kapellu 20. jūnijā un foto orientēšanās spēle „Noķer Jāņus Daugavpilī” 21. jūnijā. Visi pasākumi ir bez maksas.

FESTIVĀLA PROGRAMMA

Festivālu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes Vienības nams Latviešu un latgaliešu kultūras centrs sadarbībā ar biedrību Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs”, nodrošinot Daugavpils iesaisti Eiropas kultūras ceļā Singing Heritage Route”.
Informējam, ka pasākumu laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām. 

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!