Jau 12. reizi Daugavpilī norisināsies „Muzikālais augusts” Kultūras ziņas

123
Jau 12. reizi Daugavpilī norisināsies „Muzikālais augusts”

No 1. līdz 29. augustam  piecas ceturtdienas A. Pumpura skvērā un Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) notiks jau par neatņemamu sastāvdaļu Daugavpils kultūrā kļuvušais festivāls „Muzikālais augusts Daugavpilī 2024”. Šogad tas notiks jau 12. reizi.

Šī gada koncertu programmās skanēs klasiskā mūzika, džezs un popmūzika, būs arī latviešu tautas mūzika un dzeja. Klausītājiem būs iespēja tikties ar izcilo pianistu Vestardu Šimku, vijolnieku Juriju Savkinu, vokālisti Viktoriju Majori (soprāns) un citiem solistiem. Īpašas programmas izpildīs Rēzeknes un Ventspils bigbendi, jaudīgā bungu un dūdu grupa „Auļi", kā arī pašmāju kolektīvi – Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra Profesionālais pūtēju orķestris „Daugava” un orķestris „Daugavpils Sinfonietta”. Pirmo reizi „Muzikālajā augustā Daugavpilī” būs iespēja apmeklēt arī jaunas formas izrādi  - kvarķirņiks, ko piedāvās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris.

PROGRAMMA

Visa „Muzikālā augusta Daugavpilī 2024” programma un informācija par ieejas biļetēm atrodama arī www.vienibasnams.lv.

Tiekamies Muzikālajā augustā Daugavpilī!

Festivālu „Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.
Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Foto no festivāla arhīva. Autore Svetlana Pokule.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!