Izstādes “Mark Rothko 2024” atklāšana Kultūras ziņas

119
Izstādes “Mark Rothko 2024” atklāšana

Piektdien, 27. septembrī, plkst. 16.00 Rotko muzejā notiks Starptautiskā glezniecības simpozija “Mark Rothko 2024” noslēguma izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem.

Starptautiskais glezniecības simpozijs “Mark Rothko” ir sasniedzis 20 gadu jubileju, kas liecina par nemitīgu virzību un ilgtspēju. Ik gadu tas tiek rīkots, atzīmējot Marka Rotko dzimšanas dienu un pieminot pasaulslaveno mākslinieku viņa dzimtajā pilsētā.

Šogad simpozijā un izstādē piedalās deviņi mākslinieki no ASV, Polijas, Vācijas, Indijas, Maķedonijas, Lietuvas un Latvijas. Katrs ir bagātinājis simpoziju ar savu devumu, uzstājoties mākslinieku prezentācijās un sev raksturīgajā unikālajā rokrakstā jaunradot mākslas darbus par sev aktuālo un simpozijā piedzīvoto. Izstādē skatāmie darbi turpmāk papildinās Rotko muzeja krājuma glezniecības kolekciju kā paliekoša liecība par sekmīgu simpozija norisi un Marka Rotko pārlaicīgo ietekmi.

Simpozijā “Mark Rothko 2024” piedalās Džeja Elisona Moskarjello (Jaye Alison Moscariello, ASV), Tomašs Kopčevičs (Tomasz Kopcewicz, Polija), Joanna Mankeviča (Joanna Mankiewicz, Polija), Jākovs Blumas (Jaakov Blumas, Vācija), Pradžvals Čoudhuri (Prajjwal Choudhury, Indija), Irena Paskali (Maķedonija/Vācija), Kristina Mažeikaite (Lietuva), Vitalija Petraitīte (Vitalija Petraitytė, Lietuva) un Žanna Vērdiņa (Latvija).

 

Starptautiskā glezniecības simpozija “Mark Rothko 2024” izstāde būs skatāma līdz šī gada 17. novembrim.

 

Ieeja izstādes atklāšanā bez maksas.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!